Vitės kvartalui uosto kaimynystė teikia naudos

Vitės kvartalui uosto kaimynystė teikia naudos

Asociacija „Vitės bendruomenė“ ir Klaipėdos jūrų krovinių kompanija KLASCO bendradarbiauja gerindami ir gražindami uosto kaimynystėje įsikūrusių gyventojų aplinką. Šiuo metu rengiamas kiemų sutvarkymo projektas, dėl kurio gyvenamoji aplinka aplink uostą esančiame kvartale taps patrauklesnė jo gyventojams.

Šią savaitę KLASCO vykusiame tradiciniame susitikime uostininkai ir bendruomenės atstovai bei architektė Ramunė Staševičiūtė susitiko aptarti naujo darbo detalių. Pasak R. Staševičiūtės, labai svarbu suprasti gyventojų norus ir poreikius, turėti ilgalaikę viziją bei matyti viso kvartalo visumą. Projektą etapais įgyvendins Klaipėdos miesto savivaldybė, kuriai finansiniais resursais padės ir uosto krovos bendrovė.

Kiek anksčiau šiame kvartale, KLASCO skyrė 44 tūkst. eurų Švyturio gatvės ir Pušyno skersgatvio apšvietimui, dėl to gyventojų aplinka tapo saugesnė ir patogesnė. Netrukus planuojama tvarkyti Švyturio gatvės 8 ir 10, J. Janonio 26 ir 28, Malūnininkų 2, Sportininkų 5, 7 ir 9 namų kiemus. Anksčiau KLASCO šiam tikslui buvo numačiusi skirti 7,5 tūkst. eurų, tačiau, pasak bendrovės, pagal poreikius ir galimybes ir toliau planuojama prisidėti prie bendruomenės gerovės.

„KLASCO rūpi kaimyninių bendruomenių gerovė, todėl pirmiausia siekiame investuoti į joms aktualių gatvių infrastruktūrą. Norime pagražinti gyventojų aplinką, padėti bendruomenei, todėl nuolat kalbamės su ja, aiškinamės, kokius klausimus pirmiausia reikia spręsti bei kuo galime prisidėti ir mes“, - kalbėjo KLASCO vadovas Vytautas Štumbergas.

Didžioji Vitės bendruomenės dalis sutaria su uosto bendrovėmis ir palankiai vertina KLASCO įsitraukimą į bendruomenės veiklą. „Klaipėda nesibaigia ties Švyturio gatvės 8 namu, o sergamumas Vitės progimnazijoje nė kiek ne didesnis, nei kitose miesto mokyklose. Čia gyvena daug buvusių uostininkų. Dauguma teigia, kad sutvarkius kiemus ir laikinus privažiavimus prie darželio čia būtų labai patogu gyventi“, - kalbėjo gyventojų atstovai.

Asociacijos „Vitės bendruomenė“ vadovas Ruslan Schneiderat pasidžiaugė, kad sėkmingai baigiamas ir rudenį bus baigtas Vitės progimnazijos stadiono techninis projektas, kuris vyksta pasirašius sutartį 4 šalims: bendruomenei, mokyklai, Klaipėdos miesto savivaldybei ir KLASCO. „Pagal savivaldybės planus, Vitės progimnazijos stadionas būtų patekęs, geriausiu atveju, į 2023 metų darbų eilę, o dabar, parengus projektą KLASCO lėšomis, kainavusį 20 tūkst. eurų, atsiras galimybė eigą pagreitinti ir įrengti stadioną su teniso kortais jau kitąmet. KLASCO nuolat suteikia ir smulkios bendruomeninės paramos: padeda mokyklai, kai prireikia autobusų išvykoms, sutvarkė Sportininkų vaistinės laiptus, skyrė lėšų mūsų asociacijos veiklai. O dar anksčiau, iki 2015 metų, miesto infrastruktūrai tvarkyti per du kartus KLASCO yra skyrusi 174 tūkst. eurų“, - kalbėjo R. Schneiderat apie abipusiai naudingos kaimynystės istoriją.

„Esame pasirengę toliau kurti šią verslo ir bendruomenės partnerystę. Tai ilgalaikė mūsų veikla, jau tapusi tradicija. Mes ir toliau prisidėsime prie bendruomenių gyvenimo kuo galėsime, bendrausime, spręsime aktualius klausimus ir kursime geresnę bei patogesnę kaimynystę“, - teigė KLASCO vadovas.

 

 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder