Viliasi išspręsti gatvių valymo problemą

Viliasi išspręsti gatvių valymo problemą

Klaipėdos savivaldybei siūloma pažaboti gatvėse paliktų automobilių savininkus, kurių transporto priemonės trukdo gatvių valytojams. Tokiam planui įgyvendinti siūloma gatvėse įrengti draudžiamuosius ženklus ir tvarkaraščius.

Siūlymo iniciatorius Audrius Vaišvila sulaukė Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto palaikymo - tam pritarta vienbalsiai, tad prašymas perduotas Klaipėdos savivaldybės administracijai.

"Bus kreiptasi į administraciją, kad paruoštų gatvių valymo tvarkaraštį ir pastatytų draudžiamuosius ženklus automobiliams stovėti. Gatvės valomos, bet stovintys automobiliai apvažiuojami. Sanitarinė būklė yra bloga. Ir gatvės valomos, ir lėšos naudojamos neefektyviai. Reikia pagaliau investuoti pinigus į ženklus. Buvo daug nuogąstavimų, kad gyventojai taisyklių nesilaikys. Tačiau duotume jiems pereinamąjį laikotarpį, o jau po to būtų baudžiami", - "Vakarų ekspresui" sakė A. Vaišvila.

Transporto skyriaus vedėjo Rimanto Mockaus manymu, toks sprendimas tarp vairuotojų pasėtų chaosą. Jis būtų linkęs ieškoti alternatyvų.

"Panašią situaciją turėjome Vingio gatvėje, kai buvo draudžiama gatvėje stovėti automobiliams lyginėmis ir nelyginėmis dienomis. Gyventojai skeptiškai žiūri į tokius ženklus, nes jie sukelia chaosą. Yra bendri ženklai ir jie yra galiojantys. Ženklų ir taip yra labai daug. Žmonės susipainioja", - teigė R. Mockus.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder