Verslo liudijimų daugiau, mokesčių - mažiau

Verslo liudijimų daugiau, mokesčių - mažiau

Klaipėdoje pastaraisiais metais auga išduodamų verslo liudijimų skaičius. Vis dėlto pernai pajamų mokesčio buvo surinkta mažiau, nes buvo taikytas simbolinis 1 euro mokestis už būsto nuomą.

Pernai Klaipėdoje buvo išduota 6 564 verslo liudijimai, surinkta 395 697 Eur gyventojų pajamų mokesčio, o 2016 m. - 5 793 liudijimai ir surinkta 460~799 Eur gyventojų pajamų mokesčio.

Nors pernai verslo liudijimų skaičius išaugo, mažesnę gyventojų pajamų mokesčio sumą nulėmė 2017 m. taikytas simbolinis 1 euro mokesčio dydis būsto nuomos veiklai. Vis dėlto buvo nuspręsta, kad lengvatinės sąlygos nepaskatino būstą nuomojančių gyventojų lįsti iš "šešėlio" taip, kaip tikėtasi - 1 eurą šiemet pakeitė 209 eurų mokestis.

"Turime pripažinti, kad padarėme klaidą priimdami šitą sprendimą dėl vieno euro", - svarstant siūlomus mokesčio dydžius sakė Finansų ir ekonomikos komiteto pirmininkas Rimantas Taraškevičius.

Mokesčių skyriaus vedėja Kristina Petraitienė sakė, kad šių metų pirmą ketvirtį yra išduota 57 liudijimais mažiau nei pernai per tą patį laikotarpį, bet surinkta 67 tūkst. eurų daugiau mokesčių. Taip yra dėl panaikinto minėto lengvatinio 1 euro mokesčio būstui nuomoti.

Siūloma, kad šiemet galiojantys verslo liudijimų mokesčio dydžiai liktų tokie patys ir kitąmet.

1 euro mokestis galiotų 28 mažai populiarioms veiklos rūšims, 35 Eur mokestis - 9 veiklos rūšims, kur veiklą vykdo nedidelis gyventojų skaičius, 209 Eur mokestis - 12 veiklos rūšių, kurios vidutiniškai populiarios, turinčios paklausą, 348 Eur mokestį 25 veiklos rūšims, 417 Eur mokestį 9 veiklos rūšims, 434 Eur mokestį 6 populiarioms, didelių pajamų veiklos rūšims ir 585 Eur mokestį 2 veiklos rūšims.

Prognozuojama, kad 2019 metais už išduodamus verslo liudijimus į Klaipėdos miesto biudžetą gali būti surinkta apie 400 tūkst. Eur pajamų.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder