„Litgrid“ prie perdavimo tinklo šiemet prijungė 347 MW galios vėjo jėgainių

Vėjo jėgainės šiemet pagamino trečdalį elektros Lietuvoje

Per pirmuosius tris šių metų mėnesius, šalyje veikiantys vėjo jėgainių parkai pagamino trečdalį elektros energijos, tačiau mažiau negu praėjusiais metais.

Lietuvos vėjo elektrinių asociacija pranešė, kad „Baltpool“ duomenimis, sausį-kovą vėjo jėgainėse buvo pagaminta kiek daugiau nei 292 gigavatvalandžių (GWh) elektros energijos. Iš viso per šį laikotarpį, kaip rodo „Litgrid“ duomenys, faktinė gamyba šalyje siekė apie 911,5 GWh elektros energijos. Tai reiškia, kad vėjas prisuko beveik trečdalį Lietuvoje pagaminto elektros kiekio.

„Nors po itin vėjuoto sausio sekė gerokai ramesni vasaris ir kovas, vėjo elektrinės pirmąjį ketvirtį pagamino solidų kiekį elektros energijos. Tiesa, pirmąjį praėjusių metų ketvirtį oro sąlygos buvo kur kas palankesnės, tad jėgainės sukosi sparčiau ir pasiekė 338,2 GWh rezultatą“, - pranešime teigė asociacijos vadovas Aistis Radavičius.

Anot jo, mažesnė vėjo elektrinių gamyba bei kiti veiksniai lėmė, kad pirmąjį šių metų ketvirtį vidutinė elektros kaina rinkoje buvo aukštesnė ir siekė 42,40 euro už MWh.

Šiuo metu Lietuvoje veikia daugiau kaip 20 vėjo jėgainių parkų, taip pat stovi nemažai pavienių elektrinių, o iš viso instaliuota 521 MW galios elektrinių. Per metus jose sugeneruojama virš 12 procentų šalies elektros poreikio.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder