Veiklą pradėjo SBA logistikos centras šalia Klaipėdos

Veiklą pradėjo SBA logistikos centras šalia Klaipėdos

SBA Technologijų ir inovacijų parke Klaipėdos rajone baigtas pirmasis plėtros etapas. Šalia magistralės pastatytas ir pradėjo veikti unikalios architektūros 30 000 kv. metrų logistikos centras, į kurį buvo investuota 18 mln. eurų.

„Pandemija nesutrukdė pabaigti suplanuotų statybos bei įrengimo darbų ir SBA logistikos centras nuo balandžio 1d. pradėjo darbą. Tai bus pagrindinė transportavimo ir krovos operacijų bazė SBA baldų sektoriaus įmonėms Vakarų Lietuvoje. Į mūsų baldų gamybos klasterį šiame regione organiškai įsiliejęs centras gerokai suefektyvins logistikos grandinę ir didins konkurencinį pranašumą globaliu mastu“ , – sako SBA viceprezidentas Egidijus Valentinavičius.

Pasak jo, logistikos centru turėtų naudotis ne tik SBA įmonės, bet ir kiti Lietuvos gamintojai. Šiuo metu jų susidomėjimas nemažas.

Logistikos centro plėtotojas – SBA nekilnojamojo turto bendrovė „Urban Inventors“, operatorius – bendrovė „Innovo logistika“.

„Logistikos centras tarnaus kaip krovinių komplektavimo vieta. Čia į vieną siuntą galima sumiksuoti įvairesnių gaminių ir efektyviau išnaudoti transportą. Taip bus išvengiama tarpinio gaminių sandėliavimo, o tinkamai optimizavus tiekimo grandinę, produkcija greičiau pasieks parduotuves visame pasaulyje. Vienu metu galėtume aptarnauti net 26 sunkvežimius, kurie savo tikslą pasiektų sausumos keliais arba jūra iš Klaipėdos uosto,“ – sako SBA grupės įmonės „Innovo logistika“ vadovė Rita Pelenienė.

Jos teigimu, logistikos centre dirbs arti 30 žmonių. Siekiant iki minimumo sumažinti taršą pačiame sandėlyje, produkciją į vilkikus kraus įsigyti naujausio modelio elektriniai autokrautuvai.

Unikalios architektūros, primenančios kalnagūbrį su apželdintu šlaitu, logistikos centrą projektavo nacionalinės premijos laureatas architektas Rolandas Palekas ir „Paleko archstudijos“ architektai.

Tvarus logistikos centras darniai susilieja su aplinka, statant panaudotos aplinkai draugiškos technologijos: šildymo sistema „oras-oras“, išmanusis apšvietimas, apželdintas administracinių patalpų stogas neleis joms vasarą įkaisti, o žiemą taupys šilumą, tad reikės mažiau energijos palaikyti normalią temperatūrą viduje. Logistikos centras sieks tvarių pastatų įvertinimo - „BREEAM“ sertifikato.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder