„Vakarų medienos grupė“ paskelbta Lietuvos metų investuotoju

„Vakarų medienos grupė“ paskelbta Lietuvos metų investuotoju

Asociacija „Investors‘ Forum“ 2019 metų investuotojo titulą skyrė „Vakarų medienos grupei“ (VMG), kuri Akmenės laisvojoje ekonominėje zonoje  baigė statyti 140 mln. eurų vertės medienos plokščių gamyklą, sukurdama apie 120 naujų darbo vietų.

Metų investuotoju VMG pripažinta devintą kartą surengtuose „Investors‘ Forum“ apdovanojimuose, skirtuose įvertinti įmones, asmenybes ir iniciatyvas, gerinusias investicinį klimatą ir kūrusias tvarią verslo aplinką Lietuvoje.

„Beveik du dešimtmečius veikianti „Vakarų medienos grupė“ yra atkaklumo ir plataus požiūrio pavyzdys – nuoseklios investicijos ir plėtra yra nuolatinė jos verslo būsena. Atkaklus verslas ne tik įveiks krizę, bet ir išmoks naujų pamokų, bus dar stipresnis ir veržlesnis“, – teigia Rolandas Valiūnas, „Investors‘ Forum“ valdybos pirmininkas.

Pasak investuotojo, VMG savininko Sigito Paulausko, investicijos Akmenės laisvojoje ekonominėje zonoje suteiks naują impulsą ir šio regiono, ir visos šalies ūkio raidai, didins Lietuvos ekonominį konkurencingumą.

„Mūsų investicijos lems aukštos pridėtinės vertės darbo vietas bei moderniausių technologijų, pramonės ir visuomenės poreikiams aktualios infrastruktūros plėtrą. Esminis VMG plėtros tikslas - sukurti tvarių ir teigiamą poveikį aplinkai kuriančių investicijų ekosistemą“, - sako S. Paulauskas.

VMG yra viena didžiausių Baltijos šalyse medienos perdirbimo ir baldų gamybos grupių, vienijanti 16 Lietuvos ir užsienio įmonių, kuriose dirba daugiau nei 4 tūkst. darbuotojų. VMG produkcija eksportuojama į 11 pasaulio šalių. 2019 m. grupės nekonsoliduoti pardavimai per metus išaugo 13 proc. ir pasiekė 394 mln. eurų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder