„Švyturio“ arenos veiklos auditas: didesnės nei numatytos investicijos ir įgyvendinti tikslai

„Švyturio“ arenos veiklos auditas: didesnės nei numatytos investicijos ir įgyvendinti tikslai

Per dešimt „Švyturio“ arenos veiklos metų arenos valdytojas „Klaipėdos arena“ suorganizavo 702 įvairaus žanro renginius su 2,053 mln. lankytojų – teigiama audito išvadoje, kurią parengė arenos veiklos dešimtmetį vertinusi Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir audito tarnyba. Išvadoje taip pat pabrėžiama, kad koncesininkas griežtai laikėsi prisiimtų įsipareigojimų bei įgyvendino visus lig šiol keltus tikslus.

Renginiai ir investicijos

Beveik pusė visų „Švyturio“ arenoje per dešimtmetį vykusių renginių buvo koncertai – jų suorganizuota 340. Per laikotarpį taip pat įvyko 282 sporto renginiai, 50 parodų bei 30 šeimos renginių. Didžiausią lankytojų skaičių pritraukė grupės SEL koncertas, kuriame dalyvavo 8500 žmonių. Koncesijos sutartyje taip pat numatyti bent 4 nemokami savivaldybės renginiai per metus, kurių kasmet įvykdavo vidutiniškai po 4,1.

Į areną per visą laikotarpį koncesininkas investavo 2,049 mln. eurų ir tai yra 43 proc. (619 tūkst. Eur) daugiau nei numatyta koncesijos sutarties privalomųjų investicijų plane.

„Pirmiausia visada žiūrime į miesto ir lankytojų interesus, todėl nesižvalgome į numatytus minimalius reikalavimus ir į areną investavome daugiau nei planuota. Pastaraisiais metais akcentavome infrastruktūros atnaujinimą bei klientų patirtis – investavome 100 tūkst. Eur į naujų jaukių erdvių sukūrimą, kuriose laiką galima leisti ne tik renginio metu. Dar tiek pat investavome į modernesnę garso sistemą ir patogesnius bei saugesnius įėjimo kontrolės sprendimus. Nesustosime  ir toliau – naujos investicijos bus orientuotos į lankytojų saugumą, plastiko atsisakymą bei IT technologijas“ – sakė įmonių grupės „Infrastruktūra LT“, kuriai priklauso areną valdanti įmonė „Klaipėdos arena“, valdybos narys Vitalijus Kuodis.

Bendradarbiavimo dešimtmetį apžvelgė ir Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas: „Aukščiausios klasės skirtingų žanrų koncertai, tradicinėmis tapusios parodos ir mugės bei mūsų komandos „Neptūno“ pergalės – tai tik keli pavyzdžiai iš koncesininko pasiūlytos įvairiapusės ir daugialypės veiklos amplitudės. Ypač svarbu, kad tiek savivaldybė, tiek arenos šeimininkai žvelgia ta pačia kryptimi – jaučia atsakomybę ir prasmę visokeriopai padėti miestui ir visam regionui. Šio tikslo koncesininkas siekia jam geriausiai žinomomis priemonėmis kaip šiuolaikinių paslaugų teikimas, aukščiausios klasės renginių organizavimas ir tam būtinos infrastruktūros kūrimas“.

 

Koronaviruso poveikis

Dėl šalyje susiklosčiusios epidemiologinės padėties 2020 metai tapo dideliu finansiniu iššūkiu tiek „Klaipėdos arenai“, kuri yra vienintelis pilnai save išlaikantis arenų koncesininkas Lietuvoje, tiek renginiuose dirbusiems žmonėms, kurių per vieną renginį dirbdavo iki 100. Iš planuotų 1,7 mln. eurų pajamų arenos koncesininkas 2020 m. gavo tik 0,6 mln. eurų, o iš planuotų 110 renginių įvyko tik 32. Arenos koncesininko duomenimis, neveikiančio objekto sąnaudos vidutiniškai kas mėnesį sudaro apie 25 000 eurų.

„Įmonė neteko didelės dalies suplanuotų praėjusių metų pajamų, o panašus scenarijus dėliojasi ir šiais metais. Vis dėlto suprantame esamos padėties sudėtingumą ir norime kaip įmanoma prisidėti suvaldant šią situaciją, tad investavome į papildomas renginių apsaugos ir kontrolės priemones bei prisiėmėme visą finansinę atsakomybę už arenos patiriamus nuostolius. Tikimės, kad bent taip šiek tiek padėsime gyventojams ir savivaldybei išgyventi šį sunkų periodą“ – sakė V. Kuodis.

„Svarbu, kad pandemijos akivaizdoje arenos operatoriai neuždarė durų tiesiog laukdami lengvesnių laikų. Priešingai – laikydamiesi privalomų saugumo reikalavimų sudarė sąlygas tęsti krepšinio komandos „Neptūnas“ sezoną Lietuvos krepšinio lygoje. „Švyturio“ arenos operatorius parodė, kokią didelę vertę gali sukurti miesto ir patikimo bei atsakingo verslo bendradarbiavimas“ – pabrėžė V. Grubliauskas.

„Švyturio areną” Klaipėdoje valdo UAB „Klaipėdos arena“. Ši įmonė priklauso lietuviško kapitalo įmonių grupei UAB „Infrastruktūra LT“, kuri specializuojasi visuomeninės paskirties sporto bei kultūros objektų valdymo ir infrastruktūros projektų vystymo srityse. „Klaipėdos arenos“ dar 2010 m. su Klaipėdos savivaldybe pasirašytos koncesijos sutarties trukmė – 25 metai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder