Ryanair

„Ryanair“ stabdo skrydžius iš Vilniaus ir Palangos

Airijos pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ dėl pandemijos ir kelionių ribojimų laikinai stabdo visus skrydžius iš Vilniaus bei Palangos ir kelis artimiausius mėnesius skraidins tik iš Kauno į Dubliną.

Lietuvos oro uostų atstovas spaudai Tadas Vasiliauskas sako, kad bendrovė yra numačiusi skrydžių apimtis mažinti visose Europos šalyse.

„Šiuo metu žinoma tai, kad oro bendrovė iki kovo pabaigos tiesiog nevykdys skrydžių iš Vilniaus oro uosto dėl pandemijos sukeltų iššūkių ir esamų keliavimo apribojimų, tačiau tai dar tikrai nereiškia bazės uždarymo“, – BNS teigė T. Vasiliauskas. 

Jis teigė neturintis jokios patvirtintos informacijos, kad kompanija planuotų uždaryti bazę Vilniaus oro uoste.  

Dubline įsikūrusi vežėja sausio 7 dieną skelbė apkarpiusi pirmojo 2021 metų ketvirčio skrydžių tvarkaraštį, atsižvelgdama į dėl COVID-19 įvestus apribojimus. 

„Nuo sausio 21 dienos, ketvirtadienio, „Ryanair“ smarkiai sumažins savo skrydžių tvarkaraščius, todėl bus vykdomi tik keli (jei iš viso bus vykdomi) skrydžiai iš ir į Airiją ar JK“, – pranešė „Ryanair“.

Įmonė sumažino savo metinę keleivių srautų prognozę, nes pasaulyje vis dar nepavykstant suvaldyti koronaviruso plitimo, atšaukiama vis daugiau skrydžių.

Pasak bendrovės, kovo mėnesį pasibaigsiančiais finansiniais metais ji bus pervežusi 26–30 mln. keleivių. Palyginti su ankstesne prognoze, šis skaičius sumažėjo 35 milijonais.

Autorė Erika Alonderytė

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder