Per penkis veiklos metus „Fortum Klaipėda“ sudegino 120 arenų atliekų

Per penkis veiklos metus „Fortum Klaipėda“ sudegino 120 arenų atliekų

„Fortum Klaipėda“ šiandien mini 5 metų veiklos sukaktį. Įmonė, savo komercinę veiklą pradėjusi 2013 metų gegužės 15 dieną, per penkerius metus sudegino 1,1 milijoną tonų atliekų. Šis kiekis prilygsta 120-čiai „Švyturio“ arenų. „Fortum Klaipėda“ kol kas vienintelė Lietuvoje jėgainė komunalines ir pramonines atliekas verčianti šiluma ir elektra.

VšĮ „Investuok Lietuvoje“ duomenimis – UAB „Fortum Klaipėda“ yra tarp penkių didžiausių investicijų Klaipėdos regione ir tarp dešimties didžiausių investicijų Lietuvoje. Į šį modernų objektą Klaipėdoje investuota 130 milijonų eurų. Dėl išaugusios konkurencijos tarp šilumos tiekėjų Klaipėdos mieste vidutinė nepriklausomų šilumos tiekėjų siūloma kaina šiltuoju metų periodu per penkerius metus nukrito daugiau nei 62% (nuo 2,48ct/kWh iki 0,93ct/kWh), šaltuoju- daugiau nei 38% (nuo 3,88ct/kWh iki 2,36ct/kWh).

Pasak UAB „Fortum Klaipėda“ valdančios UAB „Fortum Heat Lietuva“ generalinio direktoriaus Vitalijaus Žutos, pavyko įgyvendinti ir net gerokai viršyti visus prieš jėgainės veiklos pradžią duotus pažadus. „Investavome įmonės lėšas, sumažinome priklausomybę nuo iškastinio kuro, daugiau nei 30% sumažinome šilumos kainą, nė karto neviršijome leistinų taršos normų, Klaipėdos sąvartynas visiškai uždengtas ir nebedidėja, per penkerius metus neturėjome nė vieno incidento, kurio metu būtų paskleista tarša ar nukentėtų žmonės, o Lietuva šiandien iš Europos atliekų tvarkymo dugno pakilo į lentelės vidurį. Manau, kad turime kuo didžiuotis ir noriu padėkoti visam „Fortum“ kolektyvui Lietuvoje, nes tik jo dėka – visa tai pavyko“,- pasiektus rezultatus vardino Vitalijus Žuta.

Šiandien „Fortum Klaipėda“ degina vien tik atliekas ir, priklausomai nuo jų kaloringumo, yra pajėgi sudeginti 250-280 tūkstančių atliekų per metus.

„Fortum Klaipėda“ nepamiršta ir socialinės veiklos. Kelis metus aktyviai prisidėjusi prie įvairių Klaipėdos miesto ir Klaipėdos bendruomenių iniciatyvų, šiandien įmonė, savo darbuotojų sprendimu, nusprendė visą socialinę veiklą skirti vaikams ir jaunimui. „Fortum Klaipėda“ remia „Fortūnos“ krepšinio klubą su kurio pagalba organizuojamos krepšinio pamokos mažoms mergaitėms, siekiant paskatinti jas domėtis sportu, prisideda prie „Sąmoningos tėvystės centro“ ir „Šeimos gerovės centro“ veiklos.

„Fortum Klaipėda“ taip pat bendradarbiauja su Klaipėdos universitetu, Klaipėdos valstybine kolegija, VšĮ „Investuok Lietuvoje“ ir Klaipėdos ekonominės plėtros agentūra ir taip prisideda prie švietimo sistemos kokybės gerinimo.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder