Ne visi patenkinti „Juoduoju penktadieniu“

Ne visi patenkinti „Juoduoju penktadieniu“

Visose pasaulio prekybos vietose vyksta „Juodasis penktadienis“. Prekybininkai siūlo milžiniškas nuolaidas. Lietuvoje ši masinio apsipirkimo tradicija irgi jau prigijusi. Žmonės skaičiuoja nemažai sutaupę, ypač Kalėdinėms dovanoms. Bet tie, kas sąmoningai renkasi ir kitus ragina nieko nepirkti. Jie teigia, kad besaikis vartojimas ne tik teršia planetą, bet ir atima laiką iš artimųjų.

„Juodąjį penktadienį“ žmonės nuo ryto plūsta į didžiąsias parduotuves. JAV juo prasideda kalėdinio apsipirkimo sezonas. Bet karštinė nuvilnija per visą pasaulį.

Lietuvos prekybininkai sako, kad išpardavimai atkeliavo su tarptautiniais drabužių ir avalynės prekių ženklais. Nuolaidų tradiciją netruko perimti kiti pardavėjai. Akcijas žada ir internetinės, ir fizinės parduotuvės.

„Vieni pasinaudoja išpardavimu galbūt tam, kad nusipirktų daiktą ar prekę, kurio norėjo ir sau negalėjo leisti. Kitiems tai yra gera proga apsipirkti daiktais ir prekėmis, kurių jie iš principo norėjo nusipirkti. Tai faktas, kad ta nuolaida visada yra geras dalykas ant viršaus“, – sako vieno prekybos ventro rinkodaros vadovė Gerda Pranaitytė.

Kad suvaldytų padvigubėjusius srautus, didieji prekybos centrai samdo papildomų darbuotojų.

Bet juodasis savaitgalis žavi ne visus. Gamtą tausojantys nevyriausybininkai ir socialiniai darbuotojai penktadienį kvietė švęsti simbolinę Nepirkimo dieną.

Visuomenininkai kviečia bent kartą per savaitę į darbą vykti ne automobiliu, perdirbti ar atgaivinti senus daiktus. Arba bent jau pasidalyti jais su tais, kam jų stinga.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder