Naujoji perkėla - lakmuso popierėlis, kaip Lietuvoje vyksta statybų darbai

Naujoji perkėla - lakmuso popierėlis, kaip Lietuvoje vyksta statybų darbai

Pagaliau, praėjus penkeriems metams, kai buvo parengtas projektas, AB "Smiltynės perkėla" pradės tvarkyti teritoriją Naujojoje perkėloje. Sutartis su rangovu - Šilutės UAB "Kavesta" pasirašyta, ji jau atlieka paruošiamuosius darbus, pradėti vežti vagonėliai į statybvietę. Darbai čia ilgam buvo užstrigę dėl prasidėjusio teisminio ginčo su antros vietos laimėtoju, o vėliau su buvusiu rangovu nutraukus sutartį.

"Smiltynės perkėlos" generalinis direktorius Mindaugas Čiakas apgailestavo, kad prasidėjo gili žiema, pranešami šalčiai, tad rangovui teks palaukti, kol pagerės oro sąlygos. Teritorijos tvarkybos darbus buvo planuota pradėti šiemet sausio 15 d. Tikimasi, kad tai bus galima daryti artimiausiu metu.

Pasak bendrovės vadovo, dvejus metus dėl šio projekto teko gyventi duobėje prasidėjus teisminiam procesui. "Teismai, žinokite, dar nesibaigė. Byla dar tebeguli Lietuvos apeliaciniame teisme. Bet šis teismas mūsų prašymu panaikino laikinąsias apsaugos priemones ir leido vykdyti darbus. Pirmos instancijos teismus ana pusė, t. y. buvęs rangovas, pralaimėjo. Jis kreipėsi į Lietuvos apeliacinį teismą, bet šis nuo rugsėjo dar nėra paskyręs posėdžio, tad neaišku, kada prasidės bylos nagrinėjimas. Noriu tikėti, kad iki vasaros mes viską susitvarkysime", - teigė M. Čiakas.

TERITORIJA. Naujosios perkėlos teritorijos sutvarkymo darbus planuota pradėti sausio 15 d., tačiau rangovas laukia, kol pagerės oro sąlygos.

Vitos JUREVIČIENĖS nuotr.

Priminsime, kad Klaipėdos apygardos teismas tik pernai birželio 22 d. atmetė rangovo - Vilniaus statybų įmonės "LitCon" ieškinį ir nusprendė, kad "Smiltynės perkėla" teisėtai nutraukė Naujosios perkėlos rekonstrukcijos sutartį su ja, nes "LitCon" darbus vykdė nesilaikydama sutarties sąlygų, statybos darbai buvo vykdomi per lėtai. Bendrovė, matydama, kad rangovas ne kartą pažeidė sutartinius įsipareigojimus ir nespės teritorijos sutvarkyti iki vasaros sezono pradžios, vienašališkai nutraukė sutartį.

Naujas rangovas - "Kavesta" - Naujosios perkėlos teritorijoje paklos naujus nuotekų, vandentiekio, lietaus tinklus, įdiegs naujas elektros sistemas. Paprasčiau pasakius, sutvarkys visą teritorijos paviršių, paklos asfaltą, rekonstruos šaligatvius ir t. t. Anot M. Čiako, padarys viską, kas buvo numatyta projekte. Beje, jis buvo parengtas 2015 metais. Darbų vertė - apie 1,5 mln. eurų.

"Baisu ir pagalvoti, kad Lietuvoje vyksta tokie dalykai. Iš pradžių dvejus metus bylinėjomės dėl konkurso, kas atliks darbus, rezultatų. Apskundė antros vietos laimėtojas. Tik po dvejų metų pirmos vietos laimėtojas pradėjo darbus, bet bankrutavo. Kai nutraukėme sutartį su juo, vėl atsidūrėme teismuose. Tokios Lietuvos viešųjų pirkimų grimasos. Tai visų valstybinių įmonių bėda. Privačios lengviau susitvarko", - kalbėjo "Smiltynės perkėlos" vadovas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder