Linas Kukuratis: kai bus prielaidos kreipsimės į prokuratūrą

Linas Kukuratis: kai bus prielaidos kreipsimės į prokuratūrą

Paaiškėjus vidaus audito, vidinio tyrimo rezultatams socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis neatmeta galimybės kreiptis į prokuratūrą dėl mažosios bendrijos (MB) „Conversio“ laimėtų viešųjų konkursų. 

Tai ministras sakė ketvirtadienį Seime vykusiame susitikime su opozicine Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija.

„Kai bus prielaidos kreiptis į prokuratūrą - mes tą ir padarysime“, - užtikrino ministras. 

Pasak jo, jei bus rasta kažkokių pažeidimų, bus keliamas atsakingų asmenų atsakomybės klausimas. 

Ministras L. Kukuraitis informavo, kad pradėtas vidaus auditas ir vidinis tyrimas dėl atsakingų asmenų veiklos tiek ministerijoje, tiek pavaldžiose įstaigose.

„Sustabdėme visų įstaigų pervedimus šitai įmonei, kol neturime tyrimų rezultatų“, - sakė L. Kukuraitis, kalbėdamas apie „Conversio“ 

Seimo TS-LKD frakcijos narės Ingrida Šimonytė ir Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė kreipėsi į socialinės apsaugos ir darbo ministrą L. Kukuraitį, atkreipdamos dėmesį į viešumoje paskelbtą informaciją apie mažosios bendrijos (MB) „Conversio“ laimėtus konkursus, primena ELTA.

Parlamentarėms kyla klausimų, ar užduočių dėl Bendrojo duomenų apsaugos reglamento (BDAR) nuostatų ir taikymo negalėjo atlikti patys ministerijos specialistai, nepatiriant papildomų išlaidų. Iš viso su minėta mažąja bendrija sudaryta 75 000 eurų vertės sutarčių.

Kaip skelbiama žiniasklaidoje, Socialinės apsaugos ir darbo ministerija bei jai pavaldžios įstaigos pasirašė kelias viešųjų pirkimų sutartis su „Conversio“, kurios įkūrėjas yra Julius Pagojus, buvęs teisingumo viceministras ir Lietuvos socialdemokratų partijos narys.

Seimo narės šiuo klausimu kreipėsi ir į Viešųjų pirkimų tarnybą, prašydamos išnagrinėti minėtas „Conversio“ laimėtų viešųjų pirkimų sutartis ir nustatyti, ar nebuvo padaryta Viešųjų pirkimų įstatymo pažeidimų. 

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder