Klaipėdos rajono savivaldybė parduoda UAB „Stotis“ akcijas

Klaipėdos rajono savivaldybė parduoda UAB „Stotis“ akcijas

Klaipėdos rajono savivaldybė parduoda jai priklausančias UAB „Stotis“, įmonės, kuri valdo Gargždų autobusų stotį, akcijas. Savivaldybės akcijų dalis įstatiniame kapitale – 51,85 procento, o pradinė paketo pardavimo kaina – 86,2 tūkst. eurų. Akcijos parduodamos viešojo aukciono būdu. Šiuo metu jau projektuojama nauja Gargždų autobusų stotis, kuri turėtų iškilti kitų metų pabaigoje.

Klaipėdos rajono savivaldybė parduoda 435 paprastąsias jai priklausančias UAB „Stotis“ akcijas. Nominali vienos akcijos vertė – 28, 96 Eur. Viešo aukciono dokumentų rinkinys parduodamas 2020-11-05–2020-12-04 darbo dienomis 8–15 val., Klaipėdos g. 2, Gargždai, pasirašius konfidencialumo įsipareigojimą, pervedus įmoką už dokumentų rinkinį ir pateikus prašymą jį parduoti. Dokumentų rinkinio pardavimo kaina 145  Eur. Pinigai, sumokėti už dokumentų rinkinį, negrąžinami ir į pirkimo kainą neįskaitomi.

Karantino laikotarpiu, pasirašius elektroniniu parašu, prašymus parduoti dokumentų rinkinį galima teikti ir elektroniniu paštu [email protected] arba [email protected].

„Senoji Gargždų autobusų stotis jau seniai nebereprezentuoja mūsų miesto. Kadangi mes nesame vieninteliai stoties valdytojai, priimtas sprendimas parduoti turimą akcijų dalį, o gautas lėšas investuoti į naujos stoties statybą.  Pradinė akcijų paketo kaina – 86 tūkst. 200 eurų, tačiau neabejoju, kad būsimus investuotojus domins šis objektas ir aukciono metu akcijų kaina išaugs “, – sako Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Nauja autobusų stotis jau kitąmet

Naujosios autobusų stoties projektiniai pasiūlymai visuomenei pristatyti rugpjūtį. Buvo pasirinktas ovalo formos pastatas, kuris, pasak architektų ir projektuotojų, akcentuoja šiuolaikiškumą ir modernumą. Aukščiausioje vietoje vieno aukšto pastatas sieks beveik septynis metrus, o jame persipins mediena, stiklas ir metalas.

Atsižvelgdami į Klaipėdos rajono savivaldybės suformuotą užduotį, projektuotojai pasiūlė statyti 140 kv. m. stoties pastatą su keleivių laukimo sale, prekybos vieta – spaudos kiosku, bilietų  kasa, informacijos centru, sanitarinėmis ir administracinėmis patalpomis. Suplanuotos 4 autobusų sustojimo vietos, 11 vietų automobiliams. Perone bus įrengta lauko medija ir keleivių informavimo sistema. 

„Kol kas visi darbai vyksta, kaip ir suplanuota. Po projektinių pasiūlymų pristatymo visuomenei, projektuotojai dirba toliau. Sausį planuojam jau gauti leidimą statyboms ir skelbti konkursą rangovo paieškai. Tad realu, kad kitų metų Kalėdoms naujoji Gargždų autobusų stotis priims pirmuosius keleivius“, – teigia Klaipėdos rajono savivaldybės direktorius Artūras Bogdanovas.

Su Klaipėdos rajono savivaldybei nuosavybės teise priklausančių UAB „Stotis“ akcijų privatizavimo programa galima susipažinti  https://www.turtas.lt/wp-content/uploads/2020/10/2020-10-26-Informacinis-biuletenis-Nr.-1151.pdf

 

 

 

 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder