Klaipėdiečiams atpigs šiluma

Klaipėdiečiams atpigs šiluma

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK) penktadienį patvirtino akcinės bendrovės „Klaipėdos energija“ naują bazinę kainą. Lyginant su ankstesne, ji mažėja 12,3 proc.

Per kelerius metus „Klaipėdos energija“ atliko investicijas į katilinių įrangos, trasų atnaujinimą bei kitas energijos taupymo priemones. Šiandieninis VKEKK sprendimas leido uostamiesčio bendrovei pasidalinti su savo klientais sukaupta daugiau kaip 7,2 mln. eurų investicijų grąža per penkerius metus, teigiama bendrovės pranešime.

„Džiaugiamės komisijos sprendimu peržiūrėti ir sumažinti klaipėdiečiams kainas. Klaipėda visada buvo tarp miestų su pigiausiomis šilumos kainomis ir tokia išliks“, - pranešime cituojamas Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Pagal Lietuvos teisės aktus, nauja bazinė kaina šilumos energijos skaičiavimuose bus taikoma lapkričio mėnesį.

Bendrovės teigimu, jeigu bazinė kaina Klaipėdai būtų patvirtinta bent dviem mėnesiais anksčiau, šiluma klaipėdiečiams spalį būtų kainavusi 13,3 proc. pigiau ir būtų pigiausia iš visų Lietuvos didmiesčių.

VKEKK taip pat praneša, kad nepripažino 2,1 mln. eurų „Klaipėdos energijos“ sąnaudų, kaip būtinų šilumos tiekimo veiklai vykdyti: sumažintos darbo užmokesčio, einamojo remonto ir aptarnavimo, kuro įsigijimo sąnaudos.

„Klaipėdos energija“ šilumą tiekia Klaipėdos mieste ir rajone, taip pat Gargždų mieste.

Bendrovės kuro struktūroje didžiausią dalį sudaro biokuras - 67 proc., gamtinės dujos - 29 proc., likusi dalis - mazutas (4 proc.).

2013-2017 m. „Klaipėdos energija“ į šilumos ūkį investavo beveik 29,2 mln. eurų, iš jų 6,1 mln. eurų - ES struktūrinių fondų parama. Didžiausios investicijos atliktos rekonstruojant Klaipėdos rajoninę katilinę - įrengtas naujas 16 MW biokuro katilas su kondensaciniu šilumokaičiu, taip pat kondensacinio šilumokaičio įrengimas kitoje katilinėje, magistralinių šilumos tiekimo trasų rekonstrukcija. 2019-2022 m. į šilumos ūkį ketinama investuoti apie 24,3 mln. eurų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder