Kelininkams darbo sumažėjo dešimteriopai

Kelininkams darbo sumažėjo dešimteriopai

Atšalus orams ir iškritus gausesniam kiekiui sniego viešojoje erdvėje dažnai girdima frazė "kelininkus žiema užklupo netikėtai". Ypač jeigu kelininkai sniego valyti nespėja. Visgi šią žiemą, bent kol kas, ši frazė daugelio pamiršta. Ir ne šiaip sau - kelininkams iš esmės nebuvo kam ruoštis.

Šiaurinėje Klaipėdos dalyje kelius prižiūrinti bendrovė "Ecoservice" praėjusių metų spalį pranešė, kad darbui buvo paruošta 15 transporto priemonių, kurios turėjo valyti ir barstyti miesto gatves, kelkraščius, takus bei šaligatvius. Buvo sukaupta 550 tonų techninės druskos ir apie 150 tonų skaldos.

Tačiau kas tąkart galėjo numanyti, kad ši žiema bus be sniego? Pasak bendrovės "Ecoservice Klaipėda" logistikos vadovo Rimanto Strakšio, darbo krūvis, palyginti su praėjusių metų žiema, kur kas sumažėjo.

"Pirmą kartą per mano dešimties metų praktiką šioje įmonėje tokia žiema. Darbo yra, bet jis nepastovus ir neintensyvus. Jo yra labai retai. Stebime orų prognozes. Dabar barstome tiltus ir įkalnes, kur yra galimybė keliui apledėti. Tačiau tokių išvažiavimų į gatves per savaitę būna gal vienas", - "Vakarų ekspresui" sakė R. Strakšys.

Jis pridėjo, kad druskos ir smėlio barstymo poreikis ant kelio - dešimteriopai mažesnis nei praėjusiais metais.

Tačiau kelininkai žada išlikti budrūs iki pat balandžio 1 d., mat iki to laiko yra įsipareigojimas darbuotis. Žiemos sezonas pradėtas lapkričio 1 d.

"Budėjimas vyks nuolatos ir neišvengiamai. Savivaldybės nurodymu galime tęsti darbus tiek, kiek bus nurodyta", - teigė R. Strakšys.

 

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder