Karantino metu keleivių Klaipėdoje sumažėjo 76 proc.

Karantino metu keleivių Klaipėdoje sumažėjo 76 proc.

Dėl koronaviruso paskelbto karantino metu didžiuosiuose šalies miestuose 70–80 proc. sumažėjo viešojo transporto keleivių.

Laikinai įmonės „Klaipėdos keleivinis transportas“ vadovo pareigas einantis Andrius Samuilovas sakė, kad karantino metu viešojo transporto keleivių liko apie 24 proc. Pasak jo, viešasis transportas labiausiai užpildomas rytinio piko metu, todėl šiuo laiku transporto priemonių skaičius buvo mažai keičiamas.

„Pradėjome nuo to, kad anksčiau vakare baigiame darbą ir po to dienos vidury ir savaitgaliais (apkarpėme – ELTA). Kai kuriuos maršrutus, kuriuos vienas mažas autobusėlis aptarnauja, savaitgaliais irgi laikinai sustabdėme“, – sakė A. Samuilovas.

Pasak A. Samuilovo, viešojo transporto kontrolė karantino metu dirba mažesnėmis apimtimis, nors pastebimas išaugęs be bilietų važiuojančių keleivių skaičius.

Karantino laikotarpiu šalies piliečiams draudžiama išvykti iš šalies, uždarytos parduotuvės (išskyrus maisto ir vaistines) bei kavinės. Taip pat draudžiami žmonių susibūrimai, neveikia šalies švietimo, ugdymo įstaigos, gyventojams rekomenduojama dirbti iš namų. Keliauti viešuoju transporto rekomenduojama tik būtinu atveju.

Vilniaus miesto savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ komunikacijos vadovė Miglė Bielinytė Eltai nurodė, kad keleivių srautas greituosiuose maršrutuose šiuo metu yra sumažėjęs maždaug 81 proc., pagrindiniuose ir privežamuosiuose autobusų maršrutuose – 75 proc., troleibusų maršrutuose – 79 proc.

„Darbo dienos kelionių skaičius šiuo metu siekia maždaug 116 tūkst., įprastinėmis darbo dienomis – 535 tūkst. Didesni keleivių srautai šiuo laikotarpiu pastebimi rytinio piko metu, kuris yra paankstėjęs – įprastai jį fiksuojame tarp 7-8 valandos, o dabar srautai didesni tarp 6-7 valandos ryto“, – Eltą informavo M. Bielinytė.

Pasak jos, labiausiai užpildyti 1G, 3G, 4G, 6G autobusų ir 18 troleibusų maršrutų transporto priemonės.

Tuo metu viešojo transporto kontrolė mieste šiuo laikotarpiu daugiau dirba stotelėse, į transporto priemonių vidų lipama rečiau.

„Pagrindinė kontrolės funkcija dabar yra prižiūrėti bendrą tvarką ir keleivių srautus, laikantis saugaus atstumo priminti keleiviams viešojo transporto pakeitimus ir galiojančią tvarką – jog būtina laikytis atstumo, leidžiamos tik sėdimos vietos, įlipimas ir išlipimas ne per priekines duris“, – sakė M. Bielinytė.

Įmonės „Kauno autobusai“ generalinis direktorius Mindaugas Grigelis sakė, kad keleivių srautai sumažėjo 70–75 proc.

„Tam tikru laiku, važiuojant iš darbo ir į jį į pakankamai daug žmonių dar važiuoja į gamybinius rajonus, kur yra įmonės. Dienos metu labai ženkliai (sumažėja – ELTA), o vakare vėl padidėja srautas grįžtančių namo“, – Eltai sakė M. Grigelis.

Pasak jo, iš 841 autobusų ir troleibusų vairuotojo šiuo metu 132 atostogauja, o 92 – serga.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder