Ekonomistas Nerijus Mačiulis abejoja finansų krizės grėsme

Ekonomistas Nerijus Mačiulis abejoja finansų krizės grėsme

„Swedbank“ vyriausiasis ekonomistas Nerijus Mačiulis sako, kad finansų krizės Lietuvoje greičiausiai nebus.

„Finansų krizės nėra ir greičiausiai jos nebus, bent jau Lietuvoje. Finansų krizė reikštų nemokumą, finansų sistemos dalyvių nesugebėjimą atlikti savo funkcijų, didžiules bankroto bangas, paskolų portfelio atitraukimą, valstybės negalėjimą pasiskolinti finansų rinkose.

Tai nieko panašaus nėra, mes iš tiesų matome pandemiją, labai unikalią, mums nepažįstamą krizę, kuri išsivysto į ekonominę krizę“, – antradienį Pandemijos ekonomikos konferencijoje sakė N. Mačiulis.

„Apie ekonominę krizę turime kalbėti, kokio gylio ji bus ir kaip seksis mums iš tos duobės lipti. Be jokios abejonės, labai atidžiai stebime, koks yra dabar ekonominis aktyvumas ir makroekonominiai rodikliai. Kuriuos skelbia Statistikos departamentas, yra labai vėluojantys“, – tęsė jis.

Anot ekonomisto, kol kas situacija nėra dramatiška, tačiau neigiami antriniai efektai gali ateiti po to, kai sumažės lietuviško eksporto užsakymai.

Vis dėlto, N. Mačiulio teigimu, Lietuva yra tarp valstybių, kurios geriausiai susitvarkė su viruso plitimu. 

„Virusas neišplito, nebuvo nevaldomų židinių, nebuvo nevaldomų situacijų ligoninėse, naujų susirgimų beveik nėra, daugelis pasaulio valstybių pavydėtų tokios situacijos. Bet, kai kalbama apie karantino priemonių švelninimą, esame vieni paskutinių“, – sakė N. Mačiulis.

„Čia galime dirbtinai per daug užspausti ekonomiką“, – pridūrė jis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder