Dėl karantino gamykla Akmenės laisvojoje ekonominėje zonoje pradės veikti kiek vėliau

Dėl karantino gamykla Akmenės laisvojoje ekonominėje zonoje pradės veikti kiek vėliau

Viena didžiausių Baltijos šalyse medienos bei baldų gamybos grupių Vakarų medienos grupė (VMG), baigusi statyti 140 mln. Eur vertės vieną moderniausių pasaulyje medienos drožlių plokščių gamyklų Akmenės rajone, dėl karantino jos veiklos pradžią atidėjo maždaug mėnesiui.

Pasak didžiausio VMG akcininko Sigito Paulausko, įmonės atidarymas pavėlintas, nes prieš karantiną į Vokietiją išvyko šios šalies specialistai, turėję įdiegti programas naujojoje gamykloje.

„Vokiečiai išvažiavo, kompanijos „Siempelkamp“ specialistai, prieš pat paskelbiant karantiną, į Vokietiją, toks buvo jų kompanijos vadovybės sprendimas. Tiesiog jie „neįpūtė programų“, kad mašinos suktųsi.

Prasidėjo karantinas, gamykla visa padaryta, sustatyta, kai tik jie atvažiuos į Lietuvą, įdiegs programas ir gamykla pasileis“, – BNS sakė S. Paulauskas.

„Planavome, kad pirmą plokštę iškepsime balandžio pabaigoje ar gegužės pradžioje, ir atidarymas oficialus bus birželio 4 dieną, tai taip nebus, dabar planuojame oficialų atidarymą liepos pradžioje“, – pridūrė jis.

Pasak S. Paulausko, kadangi įmonė turi sutartis su Vokietijos įrangos gamintoja, kitų specialistų ieškoti nesvarstyta.

„Mūsų kontraktas su vokiečių kompanija, kur yra atsakinga ir garantijos yra, čia negalima žaisti, be jų lįsti nė prie jokio bloko. Kai jie paleis, viską išbandys ir kai bus garantiniai bandymai, tada gamyklą perimsime mes“, – sakė S. Paulauskas.

Praėjusią savaitę Vyriausybė leido į šalį atvykti 25 įrangos gamintojos „Siempelkamp Maschinen-und Anlagenbau“ darbuotojams, kurie montuos įrangą ir atliks jos bandymus, apmokys įmonės darbuotojus.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder