Darbo pokalbis: kokio atlyginimo prašyti?

Darbo pokalbis: kokio atlyginimo prašyti?

Eidami į darbo pokalbį kandidatai dažniausiai bijo vieno klausimo – kokio atlyginimo tikisi, tačiau darbdavys šį klausimą tikriausiai vis tiek užduos, todėl reikia tinkamai pasiruošti, sako personalo atrankos specialistė Rita Karavaitienė.

„Baisu pasakyti ir per daug, ir paprašyti per mažai. Šitam klausimui reikėtų gerokai pasiruošti, paanalizuoti, situaciją, kokie yra atlyginimai konkrečių pareigų, atsižvelgti, kokia jūsų patirtis, kokį atlyginimą šiuo metu uždirbate, kokio galite tikėtis, eidami į naują įmone pagal jos veiklos sritį, pagal jo dydį“, – aiškina specialistė.

Ji įspėja ​n​​nenustebti, jeigu per pokalbį jūsų klausinės tų pačių dalykų, kurie yra įtraukti į jūsų gyvenimo aprašymą. Taip, pasak jos, darbdavys nori išsiaiškinti detales, be to, stebi jūsų elgesį.

„Darbdavys stebi ir kur jūs žiūrite, ir ką jūs veikiate su rankomis, ir kaip jūs reaguojate į klausimus. Klausimai kartais specialiai užduodami tokie, kad patikrintų, ar jūs atsparus stresui. Kartais gal užduoda keistokus klausimus, bet tai būna analitinių gebėjimų išsiaiškinimas“, – sako R. Karavaitienė.

Tačiau per darbo pokalbį, anot jos, negali būti užduodami diskriminaciniais vadinami klausimai apie šeimyninę padėtį, vaikus ar, pavyzdžiui, kur dirba jūsų vyras, nes tai nesusiję su jumis kaip profesionalu.

Išsamiau: https://www.lrt.lt/naujienos/ekonomika/4/219743/darbo-pokalbis-kokio-atlyginimo-prasyti

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder