Ciniškas sveikinimas kelia pasipiktinimą internete

Ciniškas sveikinimas kelia pasipiktinimą internete

Degalinių tinklas „Emsi“ gavo tiek reklamos, kiek tikrai nesitikėjo, – įmonės išsiųstas Joninių sveikinimas klientams kelia pasipiktinimą dėl pozityvių užuominų į prievartavimą.

„Susitiko Jonas pupą ir žemyn sijoną lupa. Jonai, Jonai, ką darai? Nesijaudink, bus gerai! Kol žemyn sijoną lupo, į EMSI visi užsuko. Su Joninėmis!!!“ – tokia vulgari SMS žinutė pasiekė degalinių tinklo naujienlaiškį užsiprenumeravusius vartotojus.

Toks šmaikštumas nepasirodė priimtinas Lietuvos žmogaus teisių centrui.

„Artėjančių Joninių proga ši įmonė savo klientams siuntinėja žinutes apie tai, kad prievartauti moteris yra smagu. Nes kol Jonas prievartauja „pupą“, visi važiuoja į EMSI. Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba, ką jūs manote apie tokias reklamas, normalizuojančias seksualinį smurtą? Mes tai nieko gero“, – rašoma centro „Facebook“ paskyroje.

Degalinių tinklą dėl šio sveikinimo pasmerkė ir apžvalgininkas, laidų autorius ir vedėjas Andrius Tapinas: „Degalinių tinklas EMSI kviečia į rape (liet. seksualinės prievartos) Jonines. O kai jau bus gerai, prievartautojai kviečiami į „Emsi“. Vėl katiniukas bus per klavišus prasiėjęs.“


Socialiniuose tinkluose atkreipiamas dėmesys, kad „Emsi“ įprasta siųsti eiliuotas, seksualinę potekstę turinčias žinutes. Pavyzdžiui, Valentino dienos proga tinklas taikė 50 proc. nuolaidą prezervatyvams ir akciją pristatė taip: „Kol studentas gyvas bus, seksas niekad nepražus! Meilės dienos proga EMSI degalinėse prezervatyvams –50 %.“

Degalinių tinklo atstovai į viešą kritiką kol kas nesureagavo.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder