Vėl atplaukia bunkeriavimo laivas „Kairos“

Vėl atplaukia bunkeriavimo laivas „Kairos“

Didžiausias pasaulyje suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) bunkeriavimo laivas „Kairos“ artimiausiomis dienomis vėl atplauks į Klaipėdos uostą.

Laivų paieškos portalai, pavyzdžiui, marinetraffic.com, vesselfinder.com ir dalis kitų nurodo, kad laivas į uostą turėtų atplaukti penktadienį. Jis plaukia iš Rusijos Vysotsko uosto.  

Klaipėdos uosto atstovė BNS negalėjo patvirtinti tikslaus laiko – uostas negavo prašymo leisti įplaukti. 

„Laivo kapitonas arba laivo valdytojo įgaliotas asmuo pranešti uostui apie įplaukimą privalo ne vėliau kaip prieš 24 val. Kol kas sistemoje informacijos apie šio laivo įplaukimą nematome“, – BNS komentavo uosto atstovė Dovilė Ringis. 

Naujasis 117 metrų ilgio laivas perkrauna dujas iš Klaipėdos SGD terminalo į prie uosto vartų esančią SGD paskirstymo stotį. Pirmoji perkrovos operacija atlikta sausio 7 dieną. 

„Klaipėdos nafta“ anksčiau skelbė, jog „Kairos“,  galintis gabenti iki 7,5 tūkst. kubinių metrų SGD, į uostą užsuks bent kartą kas du mėnesius. Likusį laiką laivu rūpinsis ir naudosis Vokietijos bendrovė „Nauticor“, aptarnaujanti kitus Baltijos bei Šiaurės jūrų uostuose esančius SGD terminalus.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder