SGD terminale liepą išdujinta 1,5 karto daugiau dujų nei sunaudojama šalyje

SGD terminale liepą išdujinta 1,5 karto daugiau dujų nei sunaudojama šalyje

Klaipėdos suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalas liepą užtikrino ne tik visą šalies dujų poreikį – dujomis buvo aprūpintos ir kitos Baltijos šalys – Klaipėdoje išdujinta 1,5 karto daugiau dujų nei sunaudojama Lietuvoje.

Jame išdujinta 2,2 teravatvalandės (TWh) dujų – 2,7 karto daugiau nei pernai liepą, praneša terminalo operatorė „Klaipėdos nafta“. 

SGD terminale liepą priimti 3 didieji dujovežiai, atgabenę apie 411 tūkst. kubų SGD bei 4 mažieji dujovežiai (apie 38 tūkst. kubų). Liepą taip pat atliktos dvi SGD perkrovos operacijos, kurių apimtis siekė apie 7,4 tūkst. kubų.

„Tarptautinėse rinkose išliekanti palanki situacija augina Klaipėdos SGD terminalo paslaugų paklausą (...) Gerus rodiklius tikimės išlaikyti iki šių metų pabaigos – terminalo naudotojai aktyviai rezervuoja pajėgumus ir kitiems dujų metams – jau patvirtintas didžiųjų dujovežių atvykimas visais žiemos mėnesiais“, – pranešime sakė „Klaipėdos naftos“ Klaipėdos SGD tarnybos vadovas Arūnas Molis.

Didžioji dalis dujų – 91 proc. – į terminalą liepą atgabenta iš Norvegijoje esančios dujų skystinimo gamyklos.

Rugpjūčio mėnesį SGD terminale planuojama priimti 1 didįjį ir 3 mažuosius dujovežius, taip pat atlikti 2 SGD perkrovos operacijas. Rugpjūčio pabaigoje į Klaipėdą jau šeštą kartą turėtų atvykti didžiausias pasaulyje SGD transportavimo ir bunkeriavimo laivas „Kairos“. Taip pat planuojama ir 100-oji laivas-laivas tipo SGD perkrovos operacija Klaipėdos SGD terminale.

SGD terminalu naudojasi „Lietuvos energijos tiekimas“ (LET), „Achema“, „Imlitex“.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder