Į Klaipėdą plaukia pirmasis šiemet dujovežis

Į Klaipėdą plaukia pirmasis šiemet dujovežis

Į Klaipėdos suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalą plaukia pirmasis šiais metais dujų krovinys. Didelio dujovežio iš Norvegijos laukiama trečiadienį. 

„Į Klaipėdos uostą atvyksta „Arctic Voyager“, kuris atgabena apie 138 tūkst. kub. metrų SGD. Planuojame, kad dujovežis prie Klaipėdos SGD terminalo švartuosis sausio 8 dienos ryte“, – BNS komentavo terminalo operatorė „Klaipėdos nafta“. 

Portalų marinetraffic.com ir vesselfinder.com duomenimis, laivas „Arctic Voyager“ plaukia iš Norvegijos Melkojos uosto, kur yra „Equinor“ gamykla.

Tai bus jau septintas didelis SGD krovinys iš Norvegijos pernai spalį prasidėjusiais naujais dujų metais. 

Nuo spalio į Klaipėdą iš Vysocko atvyko 13 laivų su Rusijos bendrovės „Novatek“ dujomis, šie dujovežiai į Klaipėdą plukdo po 6,5-9,5 tūkst. kub. metrų SGD. 

Gruodį taip pat atplaukė ir daugiau kaip 150 tūkst. kub. metrų SGD krovinys iš Jungtinių Amerikos Valstijų – trečias per visą penkerių metų SGD terminalo Klaipėdoje veiklą.

Šiais dujų metais – nuo 2019 metų spalio iki 2020 metų rugsėjo pabaigos – terminale iš viso yra užsakyti daugiau kaip 19 TWh išdujinimo pajėgumai, atitinkantys apie 20 didelių dujovežių.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder