Į Klaipėdą atplaukė naujas dujų krovinys iš JAV

Į Klaipėdą atplaukė naujas dujų krovinys iš JAV

Į Klaipėdos suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalą šeštadienį atplaukė naujas didelis dujų krovinys iš JAV. Tai jau antras toks krovinys gegužę ir trečiasis šiais dujų metais. 

Dujovežis  „Energy Liberty“ atvyko iš Luizianos valstijoje esančio „Sabine Pass“ SGD terminalo, kurį valdo JAV energetikos kompanija „Cheniere Energy“. Laivas atgabeno 155 tūkst. kubinių metrų SGD. 

Portalų marinetraffic.com, myshiptracking.com ir vesselfinder.com duomenimis, su Japonijos vėliava plaukiantis dujovežis šeštadienio rytą prisišvartavo prie Klaipėdos terminalo laivo-saugyklos „Independence“.

„SGD iš JAV importo suaktyvėjimą lėmė neeilinė situacija SGD rinkoje, kai daugelis Europos dujų saugyklų buvo maksimaliai užpildytos, o JAV gamintojų kroviniai – prieinami rinkos dalyviams patraukliomis kainomis“, – pranešė terminalo operatorė „Klaipėdos nafta“. 

Bendrovės teigimu, iki šio krovinio atvykimo, iš JAV importuotos SGD sudarė apie 5,5 proc. viso importuoto SGD kiekio Klaipėdos terminale nuo jo veiklos pradžios. 

Gegužės 12 dieną į Klaipėdą atplaukė ketvirtasis per jo istoriją ir antrasis šiais dujų metais SGD krovinys iš JAV. Dujovežis „Sestao Knutsen“ atvyko iš JAV Freeporto (Fryporto), kur veikia bendrovės „Freeport LNG“ terminalas. 

Pirmasis SGD krovinys iš JAV į Lietuvą atplaukė 2017 metų rugpjūtį, tuomet dujos pirktos iš „Cheniere Energy“ įmonės „Cheniere Marketing International“. Jos atvyko iš „Sabine Pass“ terminalo.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder