Didelis SGD krovinys iš Norvegijos plaukia į Klaipėdą

Didelis SGD krovinys iš Norvegijos plaukia į Klaipėdą

Šiandien uostamiestyje iš Norvegijos laukiamas naujas didelis suskystintų gamtinių dujų krovinys. Tai jau trečiasis spalį prasidėjusiais naujais dujų metais. 

Įmonė nedetalizuoja, kam ir iš kur keliauja dujos. Tikėtina, kad jų atsigabena Jonavos „Achema“ arba elektros ir dujų tiekimo įmonė „Ignitis“. 

„Planuojama, kad lapkričio 5 dieną atvyks dujovežis „Arctic Voyager“, kuris atgabens apie 138 tūkst. kub. metrų SGD“, – BNS komentavo Klaipėdos SGD terminalo operatorė „Klaipėdos nafta“.  

Vienas iš spalį atplaukusių didelių SGD krovinių buvo skirtas žaliavų prekybos grupės „Imlitex Holdings“ bendrovei „Imlitex“, tai ji yra patvirtinusi BNS. 

Portalų myshiptracking.com ir vesselfinder.com duomenimis, „Arctic Voyager“ atplaukė iš Norvegijos Melkojos uosto, kur yra „Equinor“ SGD gamykla.   

Spalį-lapkritį taip pat atgabenti penki nedideli (iki 9,5 tūkst. kub. metrų) kroviniai iš Vysocko uosto, kur yra Rusijos dujų kompanijos „Novatek“ SGD gamykla. 

Klaipėdos SGD terminalu toliau naudosis Jonavos trąšų gamintoja „Achema“, taip pat elektros ir dujų tiekimo bendrovė „Ignitis“ (buvęs „Lietuvos energijos tiekimas“). Nė viena iš šių Lietuvos bendrovių neįvardija savo tiekėjų.

Praėjusiais dujų metais terminalu naudojosi ir ketvirta bendrovė – Estijos valstybinis energetikos koncernas „Eesti Energia“. 

Pirmadienį „Klaipėdos nafta“ pranešė, kad terminalu naudosis ir penktoji bendrovė – privati Estijos energetikos bendrovė „Elenger“, pačioje Estijoje veikianti kaip „Eesti Gaas“.

Jai skirtas SGD krovinys planuojamas antroje lapkričio pusėje. 

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder