SGD terminalas

Dėl valymo darbų iš įprastos vietos bus patrauktas SGD terminalas

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijai (KVJUD) vykdant uosto akvatorijos sąnašų valymo darbus, kovo 30 – balandžio 5 dienomis SGD laivas-saugykla bus patrauktas iš įprastos terminalui skirtos vietos, esančios prie Kiaulės Nugaros salos. Šiuo laikotarpiu laikinai bus stabdoma laivo - saugyklos „Independence“ veikla.

Dėl akvatorijos valymo darbų SGD laivas-saugykla „Independence“ kovo 30 d. popietę bus atjungtas nuo dujų tiekimo sistemos bei dujų perdavimo įrangos ir peršvartuotas prie AB „Klaipėdos Smeltės“ krantinės.

„Sąnašų valymo darbai SGD terminalo laivo-saugyklos „Independence“ stovėjimo zonoje bus vykdomi jau trečiąjį kartą, tad šis laikinas SGD laivo peršvartavimas ir veiklos sustabdymas mums nėra nauja patirtis, jau du karus esame sėkmingai tai darę. Nepaisant to, ir šįkart peršvartavimo operacijai pasirengta atsakingai, nuosekliai ir iš anksto“, - sako KN (AB „Klaipėdos nafta“) generalinis direktorius Darius Šilenskis.

Jis priduria, kad tuo metu, kai „Independence“ veikla laikinai bus sustabdyta, planuojama atlikti ir tam tikrus techninės priežiūros darbus.

„COVID-19 pandemijos metu siekdami maksimalaus saugumo atliksime tik tuos darbus, kuriuos esame pajėgūs daryti savo jėgomis. Taip pat viską organizuosime taip, kad būtų minimalus kontaktas dirbantiems ir šiuos apžiūros darbus atliekantiems žmonėms Vyks SGD terminalo automatikos, elektros, priešgaisrinių sistemų patikra, dujotiekio vamzdyno, švartavimosi įrangos techninės apžiūros darbai. Tuo metu techninės priežiūros  darbai, kuriems reikalinga išorės rangovų pagalba, yra suplanuoti rudeniui“, - teigia KN vadovas.

Akvatorijos valymo darbus uoste organizuojanti Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija informuoja, kad juos atliks belgų kompanija Jan de Nul N. V. Siekiama, jog dugno valymo darbai būtų atlikti maksimaliai operatyviai ir kad SGD terminalo eksploatacija būtų pradėta pagal numatytą planą.

„Sąnašų valymo darbai SGD terminalo laivo-saugyklos „Independence“ stovėjimo zonoje atliekami iš anksto suderinus su visomis insitucijomis. Tikimės, kad orai bus palankūs ir belgų įmonė Jan de Nul N. V. darbus užbaigs laiku – iki balandžio 5 d. Planuojama iškasti apie 50 000 kub. m. grunto”, - sako Vidmantas Paukštė, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos infrastruktūros direktorius, l. e. generalinio direktoriaus pareigas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder