Vietoje vaikų darželio - daugiabutis

Vietoje vaikų darželio - daugiabutis

Ilgus metus uostamiesčio J. Zauerveino gatvėje riogsantys apleisti buvusio vaikų darželio pastatai ruošiasi atgimti. Pasak projekto rengėjų, pastatus žadama rekonstruoti ir juose įrengti butus.

Tiesa, rekonstrukcijos procesą pradėti planuojama tik kitais metais, nes šiuo metu tebevyksta reikiamos dokumentacijos derinimo procedūros. Planavimo organizatorius - UAB "Ekosprendimai".

"Projekte yra numatyta pastatus rekonstruoti į daugiabučius gyvenamuosius namus. Iš viso dviejuose pastatuose suplanuota įrengti 44 butus", - pasakojo projekto vadovas architektas Saulius Plungė.

Pasak jo, rekonstruojant pastatą bus stengiamasi išsaugoti dabartinę jo stilistiką. Planuojama pristatyti vieną aukštą ir mansardą.

"Pastatai bus santūrios architektūros. Aplinka bus sutvarkyta kaip ir dera prie gyvenamųjų pastatų - apželdinta, įrengtos vaikų žaidimų aikštelės", - minėjo S. Plungė.

Vakar Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos apskrities organizacijos ekspertų taryboje buvo svarstomas šio žemės sklypo detalusis planas. Ekspertų tarybos narių nuomonės dėl šio projekto išsiskyrė. Nors iš esmės sklypo detaliajam planui buvo pritarta, kai kurie architektai pasigedo pastatų išskirtinesnės architektūros bei aiškesnės koncepcijos.

"Gal reikėjo palikti stalinistinės architektūros motyvų, būtų įdomus objektas", - svarstė architektė Ramunė Staševičiūtė.

Kiti ekspertai baiminosi, kad tai nebūtų "eilinis gyvenamosios statybos monstriukas". Dar kiti nuogąstavo, kad pastatai vietoje planuojamų trijų aukštų, apipintų mansardomis, neūgteltų dvigubai.

Daug kam kėlė klausimų įvažiavimo į sklypą reikalai, taip pat, ar pritinka įrengti terasas prie butų nuo J. Zauerveino gatvės pusės.

"Nesakome, kad nepritariame planui, bet prie jo dar reikia padirbėti", - reziumavo ekspertų taryba.

Prestižinėje uostamiesčio gatvelėje pokariu pastatyto ir jau 20 metų neveikiančio Prekybos uosto vaikų darželio pastatus Turto bankas aukcionuose nesėkmingai pardavinėjo ne vienerius metus. Iš pradžių už juos buvo prašoma kone 5 mln. litų.

Pagaliau pernai rugpjūtį šį nekilnojamojo turto objektą pavyko parduoti. Tuomet aukcione pradinė pardavimo kaina jau buvo perpus mažesnė - 2 mln. 150 tūkst. litų. Pastatų kompleksas įvertintas kiek daugiau nei 1 mln. litų, o 0,6 ha ploto sklypas - per 1,1 mln. litų.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder