Suremontuoti socialiniai butai pavirto asocialų landynėmis

Suremontuoti socialiniai butai pavirto asocialų landynėmis

Klaipėdos miesto savivaldybė neilgai džiaugėsi dviem suremontuotais butais, kuriuose planuota laikinai apgyvendinti socialinio būsto laukiančius klaipėdiečius. Įtariama, kad juos apvogė ir suniokojo, taip pasigerindami savo gyvenimo sąlygas, to paties namo gyventojai.

Pajūrio policininkai pradėjo ikiteisminį tyrimą ir ieško asmenų, kurie apvogė ir nusiaubė du viename uostamiesčio bendrabutyje esančius butus. Į teisėsaugininkus kreipėsi jų savininkė - Klaipėdos miesto savivaldybė. Jos atstovai tvirtina, kad patekus į butų vidų sugadintos grindys, sienos, elektros instaliacija. Teigiama, kad pavogta viskas, ką tik buvo galima išnešti. Vagys bandė įveikti tik vieno buto padidinto saugumo (šarvuotas) duris. Nors antrojo jiems nepasidavė, ilgapirščiai tiesiog išmušė skylę ne tokioje tvirtoje sienoje. Jų padaryti nuostoliai įvertinti 2726 eurais.

Pasak uostamiesčio savivaldybės Socialinio būsto fondo gyvenamuosius namus prižiūrinčios įstaigos „Klaipėdos butai“ vyriausiojo inžinieriaus Eugenijaus Vanago, šiuose butuose buvo pakeisti langai, įstatytos dviem spynomis rakinamos šarvuotos durys su metalinėmis staktomis, sienos išklijuotos naujais tapetais, išdažytos lubos, grindys paklotos laminatine danga. Jie paruošti naujiems gyventojams, bet vietoj įkurtuvių teks iš naujo remontuoti.

Vadinamajame žvejybos uosto rajone, Minijos gatvėje, stovintis namas yra laikomas pačiu baisiausiu visame mieste. Jame nuolat lankosi narkomanai, vyksta išgertuvės, mušamasi, vagiama, užpuldinėjami ir plėšiami žmonės, daromi kiti nusikaltimai. Policininkai į jį kviečiami kiekvieną dieną ir net kelis kartus per parą. Įtariama, kad minėtus du butus galėjo nusiaubti tame pačiame name gyvenantys asmenys.

Nepaisant košmariškų gyvenimo ir aplinkos sąlygų, šiame bendrabutyje Klaipėdos miesto savivaldybei priklauso 31 butas. Visi jie yra socialiniai būstai ar laikinai skirti jo laukiantiems žmonėms. Name apgyvendinti padorūs klaipėdiečiai tvirtina, kad bėgtų iš jo, kur akys mato, tačiau tiesiog neturi kur. Dauguma čia gyvenančių šeimų yra atsidūrusios socialinės rizikos sąrašuose. Ir tokį gyvenimą mato jose augantys vaikai, nors vaiko teisių apsaugos specialistai yra rekomendavę savivaldybei bendrabutyje neapgyvendinti juos auginančių šeimų ar vienišų mamų.

Tad nenuostabu, kad trečdalis savivaldybės butų stovi tušti, nes niekas nenori juose įsikurti. Tačiau Klaipėdos valdžia neturi kito pasirinkimo, nes eilėje gauti socialinį būstą laukia daugiau nei pustrečio tūkstančio miestiečių.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder