Prabangi Pervalkos vila domino pirkėjus visame pasaulyje

Prabangi Pervalkos vila domino pirkėjus visame pasaulyje

Pandemijai keičiant pasaulį šalyje daugėja žmonių, kurie už poilsiui skirtą antrąjį būstą pasiryžę išleisti milijoną eurų ir daugiau. Tik nekilnojamojo turto įmonės šiems pirkėjams neturi daug ko pasiūlyti. 

Pasaulį užvaldžiusi koronaviruso pandemija sparčiai griauna buvusią įprastą tvarką: įstaigų darbas persikelia į namus, suvaržytos pramogos ir smarkiai apribotos poilsinės kelionės verčia patiems pasirūpinti savo poilsiu ir daugiau laisvalaikio praleisti šeimoje.

Šios aplinkybės žmonių supratimą apie antrąjį būstą keičia ir Lietuvoje. Anksčiau šalies pajūryje poilsiauti vasarą ar savaitgaliais dažniausiai būdavo ieškoma nedidelio, mažai priežiūros reikalaujančio privataus kampelio.

Dabar reikalavimai tokiam būstui yra pasikeitę iš esmės ir vis daugiau žmonių į antrąjį būstą žvelgia kaip į pagrindinius namus, kuriuose praleidžia didžiąją metų dalį.

Svarbiausia – vaizdas

Už antrąjį būstą – 2,2 mln. eurų. Tokią sumą vienas žinomas Lietuvos verslininkas iš Vilniaus paklojo už prašmatnią vilą Pervalkoje.

Atostogoms reikalingo išskirtinio būsto šis pirkėjas jau senokai žvalgėsi Viduržemio jūros šalių kurortuose. Atsiradus galimybei pirkti puikią vilą Neringoje verslininkas ilgai nedvejojo.

Gerą vilą nusipirkti užsienio kurortuose nėra sudėtinga, nes ten tokio būsto pasiūla didžiulė. Tačiau unikalioje vietoje parduodamas pastatas Lietuvos pajūryje pasitaiko labai retai. Be to, vilnietis visą laiką jautė sentimentus Neringai.

 

„Už kokybišką poilsį pinigų negailintys klientai žino, ko ieško. Toks būstas turi būti prestižinės kokybės ir prestižinėje vietoje.

Pastato fasadą, interjerą, vidaus įrangą galima patobulinti ir pačiam, tačiau esamo kraštovaizdžio nepakeisi.

Todėl vaizdas pro langus, būstą supanti aplinka turi svarbiausią reikšmę“, – teigė šio objekto pardavimu rūpinęsis prabangaus nekilnojamojo turto agentūros „Baltic Sotheby’s International Realty“ ekspertas Robertas Karalius.

Vila stovi ramybės oazėje

Šiemet vilniečio nusipirkta apie 340 kvadratinių metrų ploto dviejų aukštų vila stovi prie pat Kuršių marių kranto ir iš miegamojo kambario turi išskirtinę terasą, kuri yra keletą metrų aukščiau virš vandens lygio.

Iš šios terasos pro didžiulius vitrininius langus atsiveria nuostabi marių panorama.

Iš viso šis pastatas turi 4 terasas. Jame yra įrengtas baseinas, SPA, dvi pirtys. Name yra 4 miegamieji ir 4 vonios kambariai.

Čia įrengtas geoterminis šildymas, kondicionavimo sistema. Viduje yra židinys.

Pervalkos gyvenvietės pabaigoje esanti vila stovi erdviame sklype, kuriame, be pagalbinių pastatų, dar yra krepšinio, teniso aikštelės.

Tai, kad vila yra ant nedidelės kalvos, jai suteikia papildomo privatumo, nes nematyti praeivių marių krantinėje, o smalsuoliai nesižvalgo pro langus.

Pati Pervalka yra ideali vieta ramiam poilsiui. Tai – mažiausia gyvenvietė Neringoje, kurioje nėra didelio turistų srauto.

Palei marias nutiestas dviračių takas Pervalką aplenkia, todėl net ir vasaros įkarštyje, kai visa Neringa pritvinksta poilsiautojų, ši gyvenvietė išsiskiria ramybe.

Vila – lyg meno kūrinys

Unikalioje Lietuvos vietoje esanti vila domino pirkėjus ir visame pasaulyje.

„Baltic Sotheby’s International Realty“ yra tarptautinė prabangaus nekilnojamojo turto agentūra, todėl jos parduodami objektai siūlomi ir užsienio rinkai.

Pervalkos vila buvo patekusi į įtakingo JAV laikraščio „The New York Times“ savaitgalinį nekilnojamojo turto leidinį, o jos nuotrauka net buvo atrinkta šio leidinio viršeliui.

 

Vila Lietuvos pajūryje buvo sudominusi keletą užsienio pirkėjų ir agentūra buvo sulaukusi jų užklausų.

„Daugeliui gali atrodyti, kad mokėti 2,2 mln. eurų už poilsiui skirtą vilą yra beprotybė. Mūsų agentūros duomenimis, tai yra didžiausias antrojo būsto pardavimo sandoris Lietuvoje.

Prieš keletą metų tarpininkavau už 1,2 mln. eurų parduodant privatų namą Preiloje. Tuomet ir man buvo sunku suvokti, kad Lietuvoje už atostogoms skirtą namą galima tiek daug mokėti.

Tačiau vėliau, bendraudamas su būtent tokių būstų ieškančiais pirkėjais, supratau, kad tokie objektai iš tiesų yra neįkainojami dėl savo unikalumo. Tai – lyg aukšto meninio lygio dailės kūriniai, kurie yra vienetiniai“, – pasakojo R.Karalius.

Poilsio būstui daugiau dėmesio

Anot R.Karaliaus, tokių objektų vertę didina labai menka pasiūla.

Įspūdingu kraštovaizdžiu pasižyminčiose vietose privačios vilos įprastai nestatomos parduoti. Toks turtas vėliau parduodamas labai retai.

Dėl šios priežasties investicija į išskirtinės prabangos nekilnojamojo turto objektus yra labai saugi.

R.Karaliaus teigimu, įprastinio antrojo būsto kainos svyruoja priklausomai nuo ekonominės situacijos. Itin prabangaus vienetinio būsto vertė laikui bėgant tik kyla, nes pirštais suskaičiuojamiems objektams milžiniškas sumas galinčių pakloti pirkėjų visuomet atsiras.

„Ir dabar turime klientų, kurie už antrąjį būstą pajūryje pasiryžę mokėti milijoną eurų ir daugiau, bet kol kas nedaug ką turime pasiūlyti“, – teigė prabangaus nekilnojamojo turto ekspertas.

Tokių pirkėjų vis daugėja, nes ypač pandemijos metu Lietuvoje pastebimos pasaulyje jau seniai vyraujančios tendencijos: ieškoma antrojo, šeimos poilsiui skirto būsto, kuris yra dukart didesnis ir brangesnis nei nuolatinė gyvenamoji vieta.

Tokio reiškinio priežastis paprasta – didesnė laiko dalis praleidžiama ne gyvenant triukšmingame didmiestyje, o ramioje gamtos vietoje, kur yra kokybiškas poilsis. Tai tapo madinga ypač dabar, kai vis labiau populiarėja darbas iš namų, o biuru tampa bet kuri vieta, kurią pasiekia internetas.

Apartamentai prilygsta namui

Ypač menka prabangių objektų pasiūla yra Neringoje, kur nauja statyba labai ribojama, o senų pastatų rekonstrukcija itin sudėtinga.

Todėl išskirtinio antrojo būsto ieškantys pirkėjai yra susidomėję dabar įgyvendinamu „Auksinių kopų“ projektu Nidoje, nes tokio lygio antrojo būsto projektų Neringoje greitai neatsiras.

Pusiaukelėje tarp marių ir jūros įrengiamą apie 50 apartamentų kompleksą sudaro trys pastatų korpusai, jo teritorijoje bendram komplekso gyventojų naudojimui bus vidaus ir lauko baseinai, pirtys, treniruoklių salė, vaikų žaidimo kambarys, restoranas.

Komplekse tvarką prižiūrės ir bendrų patalpų ūkiu rūpinsis čia nuolat dirbsiantis konsjeržas.

Apartamentai „Auksinėse kopose“ parduodami su visa apdaila. Šiuo metu jau parduota apie pusę apartamentų ir, be pirkėjų iš Lietuvos, čia numatęs įsikurti Šveicarijos gyventojas.

Mažiausio buto plotas siekia 38 kvadratinius metrus, tačiau pagal pirkėjo pageidavimus iš kelių patalpų transformuojami apartamentai gali būti bet kokio dydžio.

Populiariausi tarp pirkėjų buvo dviejų miegamųjų apie 80 kvadratinių metrų ploto apartamentai, kurių kaina siekė iki 600 tūkst. eurų.

Tačiau kai kurie pirkėjai pageidauja itin prabangaus antrojo būsto. Pavyzdžiui, viršutiniame aukšte už beveik 1,3 mln. eurų buvo nupirkti apie 200 kvadratinių metrų ploto apartamentai su išėjimu į atskirą terasą.

Domimasi Vilniaus regionu

Pasak R.Karaliaus, kiek didesnis prabangaus antrojo būsto pasirinkimas yra Palangoje.

Neseniai čia baigtas išparduoti puikiai įrengtas apartamentų kompleksas „Eglė“. Tačiau išskirtinėse vietose gražiu kraštovaizdžiu pasižyminčių parduodamų vilų arti jūros beveik nėra ir Palangoje.

 

Pastaruoju metu nekilnojamojo turto objektų paklausa auga Vilniaus regione. Ypač paklausūs yra Trakai ir ežerų pakrantės Molėtų rajone.

Šios vietos ypač domina turtingus vilniečius, kurie verslo reikalams spręsti sostinės centre turi butą, tačiau su šeima daugiau laiko praleidžia užmiesčio rezidencijoje.

Labiausiai pageidaujama įsigyti tokį antrąjį būstą, į kurį iš karto galima persikelti gyventi. Tačiau Trakuose ar Molėtų krašte tokie objektai parduodami labai retai.

Todėl dabar populiaru žvalgytis vilos statybai tinkamo sklypo arba gražiose vietose esančių pastatų, kuriuos būtų galima rekonstruoti.

Pandemijai keičiant pasaulį šalyje daugėja žmonių, kurie už poilsiui skirtą antrąjį būstą pasiryžę išleisti milijoną eurų ir daugiau. Tik nekilnojamojo turto įmonės šiems pirkėjams neturi daug ko pasiūlyti.

Iš brangiausiai Lietuvoje parduotos vilos Pervalkoje atsiveria nuostabi marių panorama, o tai didelis privalumas.

„Milijonus kainuojantys išskirtiniai prabangūs būstai iš tiesų neįkainojami dėl savo unikalumo. Tai lyg aukšto meninio lygio vienetiniai dailės kūriniai“, – sako R.Karalius.

Siūlo didelį pasirinkimą

Tarptautinė prabangaus nekilnojamojo turto agentūra „Baltic Sotheby’s International Realty“ šiuo metu parduoda apie 350 objektų: 215 apartamentų, per šimtą individualių namų, 32 žemės sklypus Vilniaus, Kauno regionuose ir pajūryje.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder