Parduoti šimtametį pastatą - misija neįmanoma

Parduoti šimtametį pastatą - misija neįmanoma

Neįvykus jau trečiajam "Turto banko" paskelbtam šimtamečio, Klaipėdos universitetui priklausiusio pastato, stovinčio K. Donelaičio aikštėje, pardavimo aukcionui, kol kas nėra aišku, kaip toliau bus bandoma jį parduoti.

Pradinė pastato K. Donelaičio a. 4 kaina siekė 1,78 mln. litų, tačiau laukiant trečiojo aukciono ji buvo sumažinta iki 1,44 mln. litų. Visgi net ir kainos pasikeitimai pirkėjų nesuviliojo. Į trečiąjį aukcioną neužsiregistravo nė vienas norintis pastatą įsigyti.

Pasak "Turto banko" Vystymo ir priežiūros poskyrio viršininko Dainiaus Juozėno, šiuo metu dar nėra aišku, kaip bus elgiamasi toliau. Gali būti, jog ketvirtasis aukcionas nebus rengiamas, o pastato pardavimas bus organizuojamas individualiai. Nors per tris rengtus aukcionus jo parduoti nepavyko, tačiau besidominčiųjų atsirado. D. Juozėno teigimu, bus svarstoma galimybė ir dar labiau mažinti pastato kainą.

Žemės sklypas, kuriame stovi pastatas, kol kas negali būti privatizuojamas, todėl naujajam savininkui jis būtų išnuomojamas su galimybe vėliau įsigyti ne aukciono tvarka. Sklypas, kuriame stovi pastatas, yra Klaipėdos miesto istorinės dalies teritorijoje, įrašytoje į Kultūros vertybių registrą. 1911-1912 m. pastatytas statinys "Turto bankui" pagal valstybės turto atnaujinimo programą buvo perduotas daugiau nei prieš pusantrų metų.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder