Lauks, kol nugrius?

Lauks, kol nugrius?

Griaus arba remontuos tik tada, kai užgrius ant praeivių - tokia mintis peršasi žiūrint į jau pusiau nugriuvusį bei grėsmingai atrodantį sandėliukų pastatą greta Rumpiškės gatvės 4-ojo namo. Šią mintį dar labiau sustiprina tai, kad situacija čia nesikeičia jau kone porą metų.

Miesto valdininkai, tiek dar 2013-ųjų sausį, tiek ir dabar "Vakarų ekspresui" tvirtino esantys beveik bejėgiai - mat griuvena turi privačius savininkus, kurie pagal įstatymus ir atsakingi dėl šio statinio.

"Jei galėtumėme kažką padaryti, tai jau būtume padarę", - sakė Savivaldybės administracijos Statinių priežiūros poskyrio vedėja Galina Čichun.

Jos teigimu, šiame statinyje sandėliukus turintys gyventojai pradžioje lyg ir buvo sutarę griuveną remontuoti. Jie net buvo paskyrę už tai atsakingą vieną asmenį.

"Tačiau jau kiek vėliau jis raštiškai šios atsakomybės atsisakė", - sakė G. Čichun.

Anot jos, šiandien didžiausia problema ta, kad šios griuvenos bendraturčiai nesutaria tarpusavyje. Vieni sutinka pastatą remontuoti, kiti - ne. Iš viso čia esama 11 sandėliukų. 5 iš jų privatizuoti, 6 - konkrečių savininkų neturi bei realiai priklauso visam Rumpiškės gatvės 4-ajam namui.

Valdininkė pažymėjo, kad jei situacija artimiausiu metu nepasikeis, bus kreipiamasi į teisininkus bei bandoma jau teismo keliu gyventojus priversti susitvarkyti.

"Iki šiol į teismą nesikreipėme, nes vis dar sulaukdavome pažadų pastatą sutvarkyti", - pridūrė poskyrio vedėja.

Savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė patvirtino, kad minėtų sandėliukų savininkai už tai, kad nesiima pastato remontuoti ar griauti, jau buvo bausti.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder