Kovą NT rinkoje fiksuotas beveik 16 proc. išaugęs aktyvumas

Kovą NT rinkoje fiksuotas beveik 16 proc. išaugęs aktyvumas

Nekilnojamojo turto rinkoje kovą fiksuotas beveik 16 proc. išaugęs aktyvumas.

Negalutiniais Registrų centro duomenimis, kovą pirkimo sandoriais perleista 7,9 tūkst. nekilnojamųjų daiktų - 15,8 proc. daugiau nei vasarį. Vis dėlto tai yra 23,7 proc. mažiau nei kovo mėnesį pernai.

Pirkėjų aktyvumas nėra toks didelis kaip prieš metus daugumoje nekilnojamojo turto rinkos segmentų. Tačiau pavasario pradžiai būdingas rinkos augimo tempas - toks pats tolygus.

Kovą pirkimo sandoriais perleisti 638 namai. Tai yra 27,1 proc. daugiau nei vasarį, o lyginant su praėjusių metų kovu - 23,5 proc. mažiau. Kiek pasyviau į rinkoje įsivyraujantį pavasarį reaguoja butų rinka. Iš viso kovą sandoriais perleisti 2223 butai - 13,4 proc. daugiau nei paskutinį žiemos mėnesį. Vis dėlto tai yra 27,3 proc. mažiau už pernykštį kovą.

Pirkėjai vis dar menkai domisi sodo nameliais. Šį kovą jų įsigyta tik 64, kai pernai tą patį mėnesį - 224.

Sandoriais praėjusį mėnesį perleisti 3928 sklypai. Taigi prekyba žemės sklypais pirmąjį pavasario mėnesį buvo 16,3 proc. aktyvesnė nei vasarį, tačiau 22 proc. atsiliko nuo praėjusių metų kovo.

Pirmąjį pavasario mėnesį sumažėjo tik negyvenamųjų pastatų pardavimų. Lyginant su neįprastai šiame segmente aktyviu vasariu, negyvenamųjų pastatų pirkimo sandoriais perleista 16,7 proc. mažiau.

Nuosaikus nekilnojamojo turto rinkos aktyvumo augimas kovą buvo juntamas visoje Lietuvoje.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder