Kanalizacijos avarija - viso namo reikalas

Kanalizacijos avarija - viso namo reikalas

Uostamiesčio J. Janonio g. 18 daugiabutyje įvykusi kanalizacijos avarija kai kuriems gyventojams iškėlė klausimą - kada avarinei tarnybai už paslaugas turi mokėti buto savininkas, o kada "susimesti" tenka visam namui?

Į redakciją kreipėsi šio namo gyventoja Nijolė Čerapienė ir skundėsi dėl neva neteisingo daugiabučių namų savininkų bendrijos "Spindulys" sprendimo, kad už avarinės tarnybos darbą turi susimokėti visi namo gyventojai.

"Juk tualeto avarija įvyko konkrečiame bute. Kodėl turėčiau mokėti 29 eurus?" - klausė N. Čerapienė.

Laikinai einanti bendrijos pirmininkės pareigas Nina Jankūnienė kalbėjo, jog kai kurie gyventojai klaidingai suprato situaciją. Ji aiškino, kad daugiabutyje trūko bendro naudojimo fekalinis kanalizacijos vamzdynas.

"Žmonės turbūt išgirdo avarinės tarnybos darbuotojų pokalbio nuotrupas ir pamanė, kad bute tiesiog įvyko tualeto avarija", - aiškino ji.

Tad po darbų kiekvienam namo gyventojui pagal buto plotą paskaičiuotas mokestis. Anot N. Jankūnienės, žmonės pakėlė triukšmą dėl nežinojimo, nes jau seniai nėra susidūrę su panašiomis avarijomis.

"Tokiuose senuose namuose dažnai įtrūksta radiatoriai, gyvatukai. Visi žino, kad tai - kiekvieno buto savininko reikalas. Tačiau bendro naudojimo vamzdynų avarijos jiems dažniausiai kelia abejonių", - dėstė pirmininkė.

Savivaldybės administracijos Butų ir energetikos poskyrio vedėjas Algis Gaižutis paantrino N. Jankūnienei ir sakė, kad bendro naudojimo vamzdynai yra kiekvieno namo gyventojo reikalas.

Vedėjas aiškino, jog gyventojai turi įsiminti, kad maždaug metras vamzdyno, einantis iš vonios ar tualeto, yra konkretaus buto nuosavybė, o visa kita priklauso visai namo bendruomenei. Todėl, pavyzdžiui, už užsikimšusių tualetų, vonių tvarkymą vienąsyk atsako ir sumoka buto savininkas, o kitąsyk - visi gyventojai.

A. Gaižutis pridūrė, kad Daugiabučių namų savininkų bendrija turėtų aktyviau komunikuoti su gyventojais ir kaskart smulkiai paaiškinti iškilusios problemos esmę ir tolesnius veiksmus.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder