Valstybinę pensiją galės gauti daugiau daugiavaikių motinų arba tėvų

Valstybinę pensiją galės gauti daugiau daugiavaikių motinų arba tėvų

Nuo 2021 m. sausio 1 d. įsigaliojo pakeitimai dėl Lietuvos Respublikos antrojo laipsnio valstybinės pensijos daugiavaikiams motinai arba tėvui. Skiriant šią valstybinę pensiją daugiavaikiams motinai arba tėvui nebevertinama jų vaikų (įvaikių) nusikalstama veika, padaryta po pilnametystės.

Lietuvos Respublikos antrojo laipsnio valstybinę pensiją gali gauti motina arba tėvas, išauginę (vaikų mirties atveju - ne mažiau kaip iki 8 metų) penkis ir daugiau vaikų. Motina arba tėvas turi būti sulaukę Valstybinių socialinio draudimo pensijų įstatymo nustatyto senatvės pensijos amžiaus arba jai (jam) turi būti pripažintas 60 proc. ir daugiau netektas darbingumo lygis (ar iki 2005 m. liepos 1 d. pripažinti I ar II grupės invalidais).

Ši valstybinė pensija neskiriama, jeigu bent vienas asmens vaikas (įvaikis) iki pilnametystės arba emancipacijos buvo nuteistas už sunkaus ar labai sunkaus nusikaltimo padarymą, nesvarbu, ar teistumas išnykęs, ar ne (išskyrus atvejus, kai įvaikis už labai sunkaus ar sunkaus nusikaltimo padarymą buvo nuteistas iki įvaikinimo) bei jeigu bent vienas vaikas (įvaikis) iki pilnametystės arba emancipacijos nuteistas už nesunkaus ar apysunkio nusikaltimo padarymą ir teistumas yra neišnykęs arba nepanaikintas.

Išsamesnė informacija dėl šios valstybinės pensijos skyrimo ir prašymų pateikimo, teikiama Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus Socialinių išmokų poskyrio informacijos telefonais:

Vytauto g. 13 - tel. (8 46) 41 08 40;

Laukininkų g. 19A - tel. (8 46) 32 46 96 ir 39 10 68.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder