Programišiai tyko švenčių laikotarpiu suaktyvėsiančių pirkėjų

Programišiai tyko švenčių laikotarpiu suaktyvėsiančių pirkėjų

Programišiai ruošia kenksmingą programinę įrangą ir brukalų švenčių laikotarpiu suaktyvėsiantiems prekybos centrams ir pirkėjams, praneša BBC.

Ketinama nusitaikyti ne tik į prekybos centrų kasų sistemas, bet ir siųsti virusais užkrėstų reklaminių laiškų pigių sandorių besivaikantiems žmonėms. Kai kurios programišių grupės padirbo ir populiarias apsipirkimo internete programėles, padėsiančias pasisavinti perkančiųjų duomenis. Įspėjimai pirkėjams iš IT saugos specialistų pasipylė prieš vadinamąjį Juodąjį penktadienį ir Kibernetinį pirmadienį, kurių metu šventiškai nusiteikusiems pirkėjams nemažai prekybos centrų ir prekybos internetu įmonių siūlo milžiniškas nuolaidas.

2013 metų švenčių laikotarpiu itin rimtų nuostolių patyrė JAV mažmeninės prekybos įmonė "Target" - iš jos duomenų bazės 2012-ųjų gruodį programišiai pasisavino iki 70 mln. apsilankiusių pirkėjų kreditinių ir debetinių kortelių duomenų. "Target" teigimu, programišiai pasisavino kreditinių kortelių numerius, pavardes, pašto adresus, telefono numerius ir elektroninio pašto adresus. Įsilaužimas į įmonės duomenų sistemą tuomet taip pat prasidėjo lapkričio 29 dieną - Juodąjį penktadienį.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder