"Nokia" ir "Alcatel-Lucent" susijungimas gali paskatinti mažinti kainas

"Nokia" ir "Alcatel-Lucent" susijungimas gali paskatinti mažinti kainas

Suomijos telekomunikacijų įmonės "Nokia Corp" ir konkurentės iš Prancūzijos "Alcatel-Lucent SA" susijungimas gali sukurti didžiausią pasaulyje telekomunikacijų įrangos gamintoją bent pagal gaunamą pelną. Taip pat pasirašius šį sandorį sumažėtų srityje veiklą vykdančių konkurenčių skaičius, sustiprėtų ir JAV bendrovėms svarbios tiekėjos, "Nokia", pozicijos. Apie tai praneša "Dow Jones".

Tiesa, analitikai taip pat nurodo, kad, nors gamybos sritis gana siaura ir koncentruota, pastaruoju metu tiekėjai kainų nekėlė. Susijungus "Nokia" ir "Alcatel", jų konkurentės - rinkos lyderės "Ericsson" ar "Huawei Technologies Co" - susidurtų su stipresne konkurente, o tai jas priverstų mažinti kainas - juk visos įmonės varžosi dėl tų pačių klientų.

"Šiame sektoriuje konkurencija itin intensyvi", - teigia "Mitsubishi UFJ Group" analitikas Rikas Matila (Rick Mattila). Jau ir taip pastaraisiais metais kainas smukdo rinkos naujokė "Huawei".

Dar antradienį paviešintame oficialiame dokumente buvo teigiama, kad "Nokia" ir "Alcatel" viešai apsikeis savo akcijomis. "Nokia" generalinis direktorius Radživas Suris (Rajeev Suri) teigia, kad įsigijusi "Alcatel" "Nokia" sustiprins savo padėtį Kinijos rinkoje, kur priskaičiuojama beveik 1,3 mlrd. bevielio ryšio abonentų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder