Netikėti pavojai telefonams: vaikai, ledas, pūga ir... kiaulės

Netikėti pavojai telefonams: vaikai, ledas, pūga ir... kiaulės

Ar verta apdrausti telefoną? Šis klausimas pirmiausia kyla įsigijus naują išmanųjį – kas žino, kur ir kaip jis gali išslysti iš rankų, o būtų taip gaila atsisveikinti su nauju pirkiniu vos po savaitės ar mėnesio. Ir net jei esate įsitikinę, kad kalbėdami, naršydami ar rašydami žinutes ragelį visada tvirtai laikote rankoje, nustebsite, kokių kurioziškų situacijų nutinka.

„Telia" įrangos draudimo vadovas Andrius Sungaila pastebi, kad karantinas išmaniųjų „nuotykių" praėjusiais metais nepakoregavo – telefonai ir skrido, ir maudėsi, neišvengta vagysčių ir nelaimių darbe.

„Dažniausios žalos nesikeičia jau kelerius metus: telefonai krenta ir dūžta, yra apliejami ar paskandinami, taip pat pametami ar pavagiami. Beje, statistika yra puikus patarėjas, kur ir kada su išmaniuoju derėtų būti atsargesniam. Dažnai telefonus sudaužo vaikai, taip pat jie iškrenta lipant iš automobilio ar traukiant iš kišenės. Darbe su telefonais atsargesni turėtų būti statybininkai, ūkininkai ir sportininkai, o jei jūsų išmanusis nėra atsparus vandeniui, ypač saugokite jį vonios kambaryje, mat telefonai labiausiai mėgsta „maudynes" kriauklėje ir tualete", – vardija A. Sungaila.

Tęsiantis žiemai „Telia" ekspertas pataria būti ypač atsargiems lauke, mat šaltuoju metų laiku gerokai padaugėja telefonų dūžių paslydus – ekranai skyla tiek laikant kelnių kišenėje, tiek rankinėje ar kuprinėje. Yra ir žmonių, kurie mėgsta kalbėti telefonu sningant, tačiau jei jūsų išmanusis nėra atsparus drėgmei, tai taip pat nesaugu, kaip naudotis juo lyjant – ištirpusios snaigės, kaip ir lietaus lašai, prasiskverbia į telefono vidų ir gali jį pažeisti.

Visgi apskritai pažeidimų dėl drėgmės dažniau pasitaiko vasarą, kuomet žmonės patraukia prie vandens telkinių. Atšilus orams ir prasidėjus atostogų sezonui padaugėja ir telefonų praradimų ar vagysčių atvejų. Žinoma, niekur nedingsta ir ekranų dūžiai, tik griūna žmonės nebe ant ledo, o nuo dviračių, paspirtukų, bėgiodami ir kitaip aktyviai leisdami laiką.

Jei vis dar esate įsitikinę, kad nei vienas iš minėtų pavojų jūsų išmaniajam negresia, įrenginių draudimo specialistai išrinko TOP5 klientų pasiaiškinimus, labiausiai praskaidrinusius jų kasdienybę:

5. „Telefoną pasidėjau ant automobilio stogo ir užmiršau. Pradėjus važiuoti telefonas nuskrido ant žemės ir jį pervažiavo iš paskos važiavusio automobilio ratai."

4. „Skalbiau drabužius. Kai skalbimo mašina baigė darbą, paaiškėjo, kad išskalbiau ir telefoną."

3. „Dirbau kiaulių fermoje. Telefonas įkrito į gardą ir kiaulės jį sukramtė."

2. „Dirbau daržuose, telefonas iškrito iš kišenės ir jį suarė traktorius."

1. „Vaikas nusišlapino į telefono įkrovimo lizdą."

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder