Nešiojamasis kompiuteris už 2000 eurų: ką gali „Huawei MateBook X Pro“?

Nešiojamasis kompiuteris už 2000 eurų: ką gali „Huawei MateBook X Pro“?

Išmaniųjų telefonų rinkoje „Apple iPhone“ ir „Samsung“ geriausiems įrenginiams iššūkį metusi Kinijos bendrovė „Huawei“ dėl vartotojų kovos ir brangiausių nešiojamųjų kompiuterių segmente. 

Šiandien Lietuvoje pristatytas „Huawei MateBook X Pro“ turėtų patikti ir  techninėms charakteristikoms, ir stiliui bei įvaizdžiui daug dėmesio teikiantiems pirkėjams.

Šis nešiojamasis kompiuteris pirmiausiai turėtų atkreipti geriausių „Huawei“ išmaniųjų telefonų naudotojus – to paties gamintojo įrenginiai leidžia naudotis didesniu funkcionalumu, nes išmanūs vartotojai vienu metu gali dirbti abiem įrenginiais ar darbą pradėjus vienu, jį baigti kitu. Tad gera sąveika tarp įrenginių tampa dideliu pranašumu.   

Bet pradėkime nuo stiliaus. Sidabrinis „MateBook X Pro“, kurio spalvą gamintojai apibūdina kaip „kosminę pilką“, iš tiesų atrodo moderniai ir prabangiai. Jis – patogus nešiotis, tėra vos 14,6 mm storio, sveria 1,33 kilogramo.  Gamintojas pabrėžia, kad įrenginio metalinis korpusas apdorotas deimantų pjaustymo ir šlifavimo smėlio srove technika. 

„MateBook X Pro“ pristatomas su 3K „FullView“ ekranu, kurio santykis su korpusu siekia net 91 proc. Tai reiškia, kad 13,9 colio ekranas telpa į palyginti mažą korpusą.

„MateBook X Pro“ įrenginyje integruotas 10 kartos „Intel Core i7 “ procesorius, atskira „NVIDIA GeForce MX250“ vaizdo plokštė, iki 16 GB vidinė ir 1 TB sparčioji SSD atmintinė. Kompiuteris turi pakankamai galios ir žaidimams, ir darbui su nuotraukomis, grafikos bei vaizdo įrašų programomis.

Kompiuterio baterijos turėtų pakakti internete naršyti 11 valandų, daugiau nei pusę paros žiūrėti vaizdo įrašus arba 15 valandų dirbti. Lengvas 65 W kišeninis kompiuterio įkroviklis tinka visiems „Huawei“ įrenginiams, turintiems USB-C sąsają. Jis palaiko ir greitojo išmaniųjų telefonų įkrovimo funkciją.

„MateBook X Pro“ ekranas yra jautrus lietimui, tad kai kurias funkcijas tiesiog patogiau atlikti juo braukiant pirštais nei pele. 

Susieti kompiuterį su „Huawei“ telefonu net nereikia interneto ryšio – „Huawei Share“ technologija telefono ekraną atvaizduoja kompiuteryje, todėl failai lengvai perkeliami nutempiant juos tarp įrenginių. „MateBook X Pro“ galima pastaruosius redaguoti, o žinutes siųsti iš mobiliojo, tačiau naudojantis kompiuterio klaviatūra bei pele. 

Gamintojo rekomenduojama „Huawei MateBook X Pro“ kaina – 1999 eurai. Artimų techninių parametrų „Apple MacBook Pro“ yra beveik 500 eurų brangesnis. 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder