Naujasis „MacBook Air“: namams, studijoms ir darbui

Naujasis „MacBook Air“: namams, studijoms ir darbui

Kiekvieną dieną atliekame daugybę užduočių namie, darbe, mokykloje ar universitete. Norėdami su jomis susidoroti greitai ir be nesklandumų, turime pasitelkti patikimus išmanius pagalbininkus. Tokiu gali tapti naujasis „Macbook Air“ nešiojamas kompiuteris, kurį visiškai transformavo ir atnaujino galingas „Apple M1“ lustas.

„Naujasis „Macbook Air“ su pirmą kartą istorijoje „Apple“ sukurtu nuosavo dizaino lustu, skirtu asmeniniams kompiuteriams, – didžiulis greičio ir efektyvumo šuolis palyginus su ankstesnės kartos modeliu. Baterija veikia daug ilgiau, todėl kompiuteriu be įkroviklio galėsite naudotis beveik visą dieną“, – sakė sertifikuotas „Apple“ įrangos sistemų inžinierius Andrej Michailov.

Neįtikėtinas našumas ir unikalios technologijos

Ploniausias ir lengviausias, vos 1,29 kg sveriantis, „Apple“ nešiojamas kompiuteris buvo sukurtas iš naujo. Jame veikiantis „M1“ lustas – pirmasis, sukurtas specialiai „Mac“.

Daugiau nei tris kartus spartesnis centrinis procesorius leis atlikti visus reikiamus darbus žymiai greičiau. Aštuonių branduolių procesorius gali lengvai susidoroti su kasdienėmis užduotimis naudodamas vos dešimtadalį kompiuterio energijos.

Luste įmontuotas vienas sparčiausių grafikos procesorių, kuris apdoroja vaizdus penkis kartus greičiau nei anksčiau. Tai leidžia „Macbook Air“ vartotojui įveikti nepaprastai sudėtingas užduotis, naudoti naujausias grafinio dizaino programas, montuoti ir redaguoti aukščiausios kokybės vaizdo įrašus ar žaisti intensyvios grafikos žaidimus. 

Su „M1“ lustu kompiuteryje įdiegiamas ir naujos kartos mašininis mokymasis. Pažangus 16 branduolių neuroninis variklis „Neural Engine“ dabar gali mokytis devynis kartus greičiau. Be to, jis gali atlikti 11 trilijonų operacijų per sekundę. Šie pokyčiai atveria naujas automatizacijos, optimizacijos ir dirbtinio intelekto galimybes. Nors tokie pakitimai nėra matomi plika akimi, jie žymiai pagreitina kiekvienos aplikacijos veikimą. Tai leidžia dirbti dar efektyviau ir atlikti daugiau darbų per tą patį laiką.

Revoliucinis energijos taupymas

Kita gera naujiena yra ta, kad naujasis „MacBook Air“ modelis pasižymi neįtikėtinai efektyviu energijos panaudojimu. Net ir išlaikydamas aukščiausią našumą, „M1“ lustas taupo kompiuterio energiją. Kiekvienai užduočiai atlikti sunaudojamas mažiausias galimas energijos kiekis, taip prailginant baterijos veikimo laiką. Dabar „MacBook Air“ nešiojamo kompiuterio baterija tarnaus daug ilgiau. Naršant internete baterija veiks iki 15 val., o žiūrint filmus – iki 18 valandų.

Tai tik dar labiau padidina šio vartotojų ypač pamėgto kompiuterio mobilumą. Jį galite neštis į paskaitas, į darbą, naudotis kelionių ar atostogų metu ar tiesiog dirbti iš namų. Nors kompiuteris išliko lengvas ir mobilus, jo galingumas kone patrigubėjo, o baterija veikia 5 valandomis ilgiau nei anksčiau.

Dar viena svarbi naujiena – „MacBook Air“ modelyje nebelieka ventiliatoriaus. Dabar kompiuteris veiks visiškai be garso, o reikalingą vėdinimą užtikrins pasyvi aušinimo sistema.

Ir darbui, ir laisvalaikiui

Kuriant „MacBook Air“ su „M1“ lustu buvo išlaikytas tas pats nepriekaištingas ir elegantiškas nešiojamo  kompiuterio dizainas. Jį galima rinktis iš aukso, kosminės pilkos ir sidabro spalvų.

Kompiuteris turi 13,3 colio, aukštos 2560 x 1600 rezoliucijos „Retina“ ekraną su  „P3“ plačia spalvų gama tikroviškiems ir neįtikėtinai detaliems vaizdams. Tekstai ypač ryškūs ir aiškūs. Speciali „True Tone“ technologija reaguoja į aplinką – ekranas prisitaiko prie aplinkos spalvų temperatūros pokyčių, parenka natūralius tonus ir palengvina skaitymą ir žiūrėjimą.

Taip pat kompiuteryje veikia kokybiška „720p FaceTime HD“ kamera svarbioms vaizdo konferencijoms su kolegomis, klientais ir partneriais bei smagiems vaizdo skambučiams su šeima, draugais ir artimaisiais. Pažangus vaizdo signalo procesorius užtikrina, kad skambučiai būtų itin aiškūs ir ryškūs. Išvengsite ir nereikalingų trikdžių – specialus trijų mikrofonų masyvas susitelkia į jūsų balsą, o ne į aplinkos garsus. Stereogarsiakalbiai leis mėgautis muzika ir filmais. O naujos kartos „Wi-Fi 6“ užtikrins spartų ryšį.

Abejingų nepaliks ir „Magic Keyboard“ klaviatūra su foniniu apšvietimu bei jautrus „Force Touch“ jutiklinis kilimėlis, kuris leis valdyti kompiuterį vien švelniu pirštų prisilietimu.

Kaip ir visuose „Apple“ įrenginiuose, daug dėmesio čia skiriama saugumui ir privatumui, siekiant apsaugoti visus asmeninius vartotojo duomenis. Failų šifravimas, sistemoje integruotos saugumo priemonės, saugus mokėjimas su „Apple Pay“, „Touch ID“ funkcija, skirta saugiam atrakinimui bei mokėjimams – tai tik keli būdai, kurie užtikrina, kad jūsų privati informacija būtų matoma tik jums.

„macOS Big Sur“ – dar geresnei patirčiai

Naujame „MacBook Air“ modelyje veikia viena pažangiausių pasaulyje kompiuterių operacinių sistemų „macOS Big Sur“. Ji sukurta taip, kad būtų galima išnaudoti visas „M1“ lusto galimybes – didžiulį našumą, neįtikėtiną akumuliatoriaus veikimo laiką, geriausias saugos funkcijas ir didžiausią „Mac“ programų kolekciją.

Čia ne tik pristatytas visiškai naujas dizainas, bet ir per daugelį metų pats didžiausias ir reikšmingiausias interneto naršyklės „Safari“ atnaujinimas, naujos žemėlapių ir žinučių funkcijos bei dar geresnė duomenų apsauga. Be to, ši operacinė sistema pirmą kartą leidžia naudotis pamėgtomis „iPhone“ ir „iPad“ programomis „Mac“ modeliuose su „M1“ lustu.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder