"Motorola" pristatė pirmąjį pasaulyje išmanųjį telefoną nedūžtančiu ekranu

"Motorola" pristatė pirmąjį pasaulyje išmanųjį telefoną nedūžtančiu ekranu

Mobiliųjų telefonų gamybos įmonė "Motorola Mobility" trečiadienį pristatė savo naująjį išmanųjį telefoną "Droid Turbo 2". Anot gamintojos, tai pirmasis pasaulyje išmanusis telefonas nedūžtančiu ekranu. Apie tai pranešama oficialioje bendrovės interneto svetainėje.

Įrenginio ekranas apsaugotas naudojantis technologija "ShatterShield". Jo dangą sudaro penki sluoksniai, apsaugantys 5,4 colio įstrižainės ekraną nuo įskilimų ar lūžių nukritus. Kai vienas iš sluoksnių pažeidžiamas ir nustoja funkcionuoti, jį keičia kitas. Gamintoja garantuoja, kad ekranas tarnaus vartotojui ketverius metus.

Leidinio "Venture Beat" žurnalistai naujovę išbandė ir patvirtino, kad ekranas yra tvirtas. Net ir telefonui nukritus 30 kartų, jo ekranas nesudužo, nors ir buvo pastebėta nedidelių įbrėžimų ir įskilimų įrenginio pakraščiuose.

"Droid Turbo 2" turi keturių branduolių 2 GHz spartos procesorių "Snapdragon 810", pagamintą bendrovės "Qualcomm". Pagrindinės jo vaizdo kameros matrica siekia 21 megapikselį, o priekinės - 5 MP. Taip pat "Motorola" nurodo, kad vos per 15 minučių telefono bateriją galimą įkrauti 13-ai darbo valandų. Visiškai pakrovus, anot gamintojos, jos užteks 48 valandoms.

Bendrovės teigimu, Jungtinių Valstijų rinkoje galima bus išmanųjį telefoną įsigyti nuo spalio 29 d., o jo kaina sieks 624 JAV dolerius.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder