"Google" atskleidė išmaniųjų akinių technines detales

"Google" atskleidė išmaniųjų akinių technines detales

Išdidaus reklaminio šūkio „Ateitis, kurią galite nešioti šiandien“ lydimi „Google Glass“ akiniai sukėlė nemažą technologijų entuziastų susidomėjimą dėl galimybės pritaikyti išplėstinės tikrovės programoms. Ruošdama akinius masinei gamybai bendrovė atskleidė dalį jų techninių duomenų ir reikalavimų programų kūrėjams.

„Google Glass“ turės miniatiūrinį 640x360 taškų ekranėlį, vaizdas kuriame dėl mažo nuotolio nuo akies atrodys panašus į 70 cm įstrižainės televizoriaus. Akiniai turės integruotą 5 megapikselių vaizdo kamerą ir 16 GB atmintinę – 12 GB iš šios talpos vartotojai galės naudoti savo reikmėms, rašo tinklaraštis „The Verge“. Duomenys akinių atmintinėje bus sinchronizuojami su „Google“ talpykla internete.

Akiniai ryšiui naudos „Bluetooth“ ir belaidžio tinklo 802.11b/g antenas. „Google Glass“ galės tiesiogiai jungtis prie tinklo arba naudoti turimą išmanųjį telefoną kaip ryšio tiltą. Įrenginio kūrėjai teigia, kad pakraunamų elementų energijos pakaks visai dienai, o juos pakrauti bus galima naudojant „Micro USB“ jungtį.

Garsas iš akinių vartotojui bus teikiamas per kaukolės virpesius naudojančius garsiakalbius, „Glass“ turi integruotą mikrofoną vartotojo balso komandoms priimti. Akiniai bus reguliuojamo „universalaus“ dydžio su kelių tipų nosies laikikliais, kuriuos pirkėjas pats pritaikys pagal veido ir nosies formą. Kol kas „Glass“ akiniai nėra pritaikyti nešiojantiesiems akinius, tačiau „Google“ užsiminė, kad vėlesni modeliai gali būti pritaikyti ir akiniuotiems silpnaregiams.

Pateiktuose programų kūrėjams reikalavimuose yra du ekspertų dėmesį atkreipę punktai: „Glass“ programose bus draudžiama naudoti reklamą, o pačios programos turės būti nemokamos. Pačių akinių kaina, tiesa, veikiausiai bus nemaža – pirmieji prototipai, kurie buvo parduodami tik programų kūrėjams, kainavo 1500 JAV dolerių.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder