7 būdai, kurie pagerins jūsų mobilių žaidimų patirtį

7 būdai, kurie pagerins jūsų mobilių žaidimų patirtį

Ne paslaptis, kad išmanaus telefono kaip įrenginio universalumas lemia, kad su jais darome daug įvairių dalykų ir žaidimai čia tikrai ne paskutinėje vietoje. Iš tikrųjų telefonų mobilumas lemia, kad žaisti žaidimus tapo patogiau neprisirišant prie konkrečios vietos. Deja, norint mėgautis tikrai tobula žaidimų patirtimi vien telefono nepakanka. Keli papildomi priedai ir programinės įrangos funkcijos perkels žaidimus naudojantis mobiliaisiais įrenginiais į visai kitą lygį. Varle.lt specialistai dalinasi keliais patarimais, į kokius mobilių žaidimų patirtį praturtinančius priedus vertėtų atkreipti dėmesį.

1. Naudokite valdiklį (žaidimų pultą)

Kalbant apie tikrai patogų žaidimą jutiklinio ekrano nepakanka, todėl vienas paprasčiausių būdų pagerinti mobilių žaidimų patirtį yra naudoti valdiklį arba dar kitaip vadinamą žaidimų pultą. Prie telefonų valdiklį galima prijungti keliais būdais: Bluetooth belaidžiu ryšiu arba laidu, pasitelkiant duomenų (USB) jungtį. Valdiklio naudojimas užtikrins tikslesnį valdymą žaidimo metu. Rinkdamiesi valdiklį atkreipkite dėmesį į palaikomas operacines sistemas. Žaidžiantys FPS tipo žaidimus, pavyzdžiui šaudykles, turėtų atkreipti dėmesį į valdiklius su ekrano palietimo funkcionalumu. Tokių valdiklių pagalba greičiau priartinsite vaizdą ir nukausite taikinį. Pergalės tikimybė naudojant tokio tipo valdiklius gali išaugti net iki 80%! Varle.lt ekspertai MOBA tipo žaidimams rekomenduoja naudoti valdiklį su rankenomis, į kurį įsistato telefonas. Taip savo mėgstamą žaidimą galėsite patogiai žaisti ilgą laiką.

2. Žaiskite dideliame ekrane

Išmaniųjų telefonų mobilumas lemia, kad paprastai žaidžiame kelyje ar tiesiog kažko laukdami. O kas, jeigu liekate namie? Kam apriboti save mažu ekranu ir kodėl nepasinaudojus didesnio ekrano privalumais, ypač jeigu ir taip sėdite priešais jį? „Chromecast“, „MiraCast“ arba „AirPlay“ belaidžio vaizdo transliavimo dėka galima ekrano vaizdą iš mobilaus įrenginio perteikti į televizorių. Kai tai įvyksta, žaidimus galite valdyti tokiu pat būdu lyg žaistume su žaidimų konsole. Norint pasinaudoti tokia galimybe, jums reikės su „AirPlay“ 2 suderinamo Smart televizoriaus arba Apple TV („iPhone“ įrenginiams), integruoto televizoriuje „Chromecast“, „MiraCast“ arba specialaus priedėlio, kuris bet kurį televizorių pavers išmaniu.

3. Naudokite ausines

Garsas žaidimuose yra toks pat svarbus kaip ir vaizdas, jis yra labai reikšmingas panirimo į pramogas komponentas, kuris sukelia tikroviškas emocijas. Taip pat kokybiškas garsas žaidimuose gali suteikti svarbių pranašumų. Laiku girdėti sėlinančio priešo žingsnius ar šautuvo gaiduko paspaudimus reiškia būti žingsniu priekyje. Dėl šitos priežasties atsirado specialiai žaidimams skirtos ausinės. Jeigu vertinate judėjimo laisvę, rinkitės belaides ausines. Atkreipkite dėmesį į tai, kad žaidimų ausinės turėtų integruotą mikrofoną. Naudojantiems žaidimo valdiklius, puikiai tiks ir laidinės ausinės su 45 laipsnių pakreipta jungtimi (bus patogu laikyti įrenginį).

4. Įsigykite žaidimas skirtą išmanųjį telefoną

Paprasčiausia ir būtiniausia investicija į malonią mobilių žaidimų patirtį yra žaidimams skirto telefono įsigijimas. Šiems išmaniesiems būdingos specifinės savybės, kurios pagerina žaidimą. Rinkdamiesi žaidimams pritaikytą išmanųjį telefoną atkreipkite dėmesį į ekrano atnaujinimo dažnį. Didesnė atnaujinimo dažnio reikšmė užtikrina sklandesnį žaidimą, tai ypač aktualu pirmojo asmens šaudyklėse. Žaidimams skirtų išmaniųjų telefonų išskirtinumas yra jų pagerinta aušinimo sistema, talpi baterija (nuo 4000 mAh), spartus procesorius ir vaizdo plokštė, stereo garsiakalbiai. Vertėtų paminėti, kad yra modelių, kurie pasižymi specialia atrama, skirta nykščiui pailsėti. Taip pat galima rasti įvairių priedų, stovų, dėklų, laidų, kurie žaidimą telefonu paverčia dar patogesne patirtimi.

5. Nepamirškite atminties kortelės

Daugybė „Android“ operacinės sistemos pagrindu veikiančių mobilių įrenginių turi lizdą microSD kortelei, kuris leidžia naudotojams labai patogiai išplėsti įrenginio atminties talpą. Dažnai operacinė sistema leidžia programėles ir kitus duomenis saugoti microSD kortelėje. Dėl šios priežasties, siekiant užtikrinti sklandų programų veikimą ir įkėlimą, buvo įvesta programos našumo klasė (angl. Application Performance Class). Geriausią žaidimų sklandumą užtikrina atminties kortelės, kurios pasižymi A2 našumo klase.

6. Pasirūpinkite nešiojamu įkrovikliu (angl. Power bank)

Ne paslaptis, kad ir kokia talpi būtų telefono baterija, žaidimai, kaip ir kita aktyvi veikla, labai „ryja“ jos energiją. Ilgos aktyvaus ekrano valandos, nuolatinis interneto duomenų naudojimas, didelė RAM, GPU ir CPU apkrova lemia, kad išmanusis telefonas gali išsikrauti pačiu netinkamiausiu metu, kai šalia nebus maitinimo lizdo. Sustabdyti žaidimą gali tik jūsų noras ar pavargusios akys, bet ne išsikraunanti baterija, todėl verta pasirūpinti nešiojamu įkrovikliu. Šis įrenginys leis įkrauti telefoną net kelis kartus, kai šalia neturėsite tradicinio įkroviklio ar elektros maitinimo lizdo. Žaidimams Varle.lt specialistai rekomenduoja rinktis tokį nešiojamą įkroviklį, kuris palaiko greitąjį įkrovimą. Taip pat dėrėtų atkreipti dėmesį į įkrovimo laidus, skirtus įkrauti telefoną žaidimo metu. Naudodami tokį kabelį galėsite patogiai tęsti žaidimą, nes jis tiesiog jums netrukdys.

7. Naudokitės žaidimų režimu

Įvairūs „Android“ įrangos gamintojai savo įrenginius papildo specialių žaidimų režimu (angl. Game Mode), kuris parenka specialius telefono nustatymus tada, kai aptinka, kad žaidžiate. Kiekvieno gamintojo sąsajoje šis režimas gali būti įgyvendintas skirtingai, tačiau bendras jo bruožas būdingas visiems sprendimas yra galimybė blokuoti pranešimus žaidimų metu, atlaisvinti RAM geresniam našumui, išjungti automatinį ryškumą bei atsiliepti į skambučius garsiakalbio dėka. Žaidimų režimai telefonuose yra sukurti maksimaliai pagerinti žaidimų patirti išvengiant bet kokių trukdžių, atsirandančių dėl įprasto naudojimosi telefonu.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder