VMI skelbia pajamų deklaravimo startą savarankiškai dirbantiesiems: kas keičiasi?

VMI skelbia pajamų deklaravimo startą savarankiškai dirbantiesiems: kas keičiasi?

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) balandžio 15-ąją skelbia pajamų deklaravimo pradžią – pajamas jau gali deklaruoti savarankiškai dirbantys asmenys, o visi šalies gyventojai pajamas galės deklaruoti po savaitės - nuo balandžio 22 dienos. VMI prognozuoja, kad deklaruojančiųjų šiais metais bus daugiau nei 1 mln.

Ne kartą yra nutikę, kad paskelbus pajamų deklaravimo startą sutrikdavo internetinio VMI puslapio veikla. Tad VMI Mokestinių prievolių departamento direktorė Stasė Aliukonytė-Šnirienė teigė, kad šįmet lankytojų srautus stengiamasi valdyti ir dėl to dekalravimas yra organizuojamas 2 etapais. 

Paskelbus pirmąjį, pajamas deklaruoja tik savarankiškai dirbantys asmenys, o paskelbys antrąjį, pajamas galės deklaruoti jau visi šalies gyventojai.

VMI skelbia, kad nuo šių metų keičiasi pajamų deklaravimo principas - nelieka pilkos GPM308 formos, vietoj jos sukurtas deklaravimo vedlys, kuriuo informaciją apie pajamas gyventojai teiks klausimų – atsakymų principu.

Antradienio rytą nuotolinėje spaudos konferencijoje dalyvavusi VMI S. Aliukonytė-Šnirienė teigė, kad taip siekiama, jog „kiekvienam būtų paprasta ir aišku”. Prie elektroninės deklaravimo sistemos prisijungę žmonės informaciją pateiks žingsnis po žingsnio atsakydami į klausimus.

„Tiems, kuriems reikės pagalbos, o tiesioginės, kaip žinome, negalime teikti, tai pagalba bus suteikta telefonu”, - sakė S. Aliukonytė-Šnirienė.

Ji prašė, kad vis dėlto prieš skambindami žmonės turėtų peržiūrėti video gidą, pamėginti pasinaudoti vedlio pagalba. 

S. Aliukonytė-Šnirienė sakė, kad deklaracijas pateikti ir sumokėti mokesčius teks iki liepos 1-osios. „Naujasis vėdlys pagelbės žmonėms pateikti deklaracijas, tad tikimės, kad sulaukę to termino galėsime pateikti normalius, patenkinamus rezultatus”, - kalbėjo ji. 

Savarankiškai dirbantys žmonės, kurie vykdo veiklą, esančią nukentėjusių dėl karantino veiklų sąraše, neturėtų nerimauti dėl numatyto termino iki liepos 1 dienos.

S. Aliukonytė-Šnirienė kalbėjo, kad pasibaigus ekstremaliai situacijai šiame sąraše numatytą veiklą vykdantiems asmenims dar 2 mėnesius po to nebus vykdomas joks mokesčių išieškojimas, taip pat už tą laiką nebus skaičuojami ir delspinigiai.

<foto>Tokių vaizdų VMI biuruose paskelbus pajamų deklaravimo pradžią  neišvysime - pajamas žmonės deklaruoti galės pasitelkę VMI vedlio pagalbą, o kilus neaiškumams skambinti VMI telefonu.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder