Trims perspektyviausiems Klaipėdos verslams - parama po 6,5 tūkst. eurų

Trims perspektyviausiems Klaipėdos verslams - parama po 6,5 tūkst. eurų

Asociacija "Mano miestas Klaipėda" (MMK), jau 10 metų puoselėjanti smulkiojo verslo plėtrą mieste, vėl kreipiasi į pradedančiuosius uostamiesčio verslininkus ir savo svajonę kviečia paversti realybe.

2019 m. pradžioje įvykdžius pirmąjį verslumo projekto "Sėkmingo verslo startas" etapą, skelbiamas antrasis. Jo metu trims jauniesiems Klaipėdos verslininkams bus suteiktos 6,5 tūkst. eurų parama verslui plėtoti.

Spalio 11 d. 17 val. Kultūros fabrike rengiamas pirmasis projekto susitikimas "Icebreaker". Jame motyvacijos ir informacijos trūkumo ledus laužys visi, bijantys pradėti išsvajotą verslą ar abejojantys, kaip jį sėkmingai vystyti toliau.

Renginio metu pasitikėjimo antrojo etapo dalyviams įkvėps pirmojo etapo laimėtojų sėkmės istorijos. Trijų įmonių atstovės: Laura Grašytė - "The wrinkles shop", UAB "Mėmelio ateljė" direktorė, Aurelija Urbonaitė - UAB "Popa boat" atstovaujamas asmuo bei Ieva Kasperaitė ir Kristina Vitkevičė - VšĮ "Ponas Zuikis" vadovės - trumpai pristatys savo patirtį dalyvaujant "Sėkmingo verslo starte".

Projekto pristatymo renginyje savo istorijomis su verslo "naujokais" dalinsis ir verslo profesionalai. Uostamiesčio startuolio MB "Akasys" direktorius Ovidijus Šadauskas skaitys pranešimą "Nuo startuolio iki tarptautinių sutarčių? Klaidos, laimėjimai visko pradžia? Ir ką reikėtų žinoti?" VšĮ "Klaipėdos šventės" direktoriaus Romando Žiubrio pranešimo tema - "Tikslas - visos Klaipėdos šventės", o puikiai visiems žinomas interneto verslininkas, "Benedikto Gylio paramos fondo" įkūrėjas, knygos "Bitonomija" autorius bei laidos "Sėkmės gylis" vedėjas Benediktas Gylys kalbės apie "Verslo internetu pradžiamokslį".

Antrajame "Mano miestas Klaipėda" projekto "Sėkmingo verslo startas" etape laukiami visi jauno verslo atstovai, neribojant jų amžiaus. Svarbu, kad įkurta įmonė veiktų ne ilgiau kaip 2 metus ir būtų registruota Klaipėdoje, tarp Naikupės iki Liepų gatvių.

Dalyvauti projekte gali ir tie, kurie dar nėra įkūrę verslo, tačiau turi jam originalią, naują idėją, atitinkančią šiandieninės Klaipėdos rinkos poreikius. Juk projektas gali tapti puikia galimybe jam pradėti!

Tiesa, norintys dalyvauti projekte turi atsižvelgti ir į tokius svarbius faktorius, kaip racionalus projektui siūlomos idėjos/verslo fizinis ir finansinis įgyvendinimas; esamo arba būsimo verslo poreikis rinkoje; jo pelningumas.

Po pirmojo "Sėkmingo verslo starto" renginio bus atrinkta 20 dalyvių, kurie spalio 26-27 d. dalyvaus verslumo mokymuose su dr. Donatu Joniku ir Andriumi Maziliausku. Po mokymų, nuo spalio 28 iki lapkričio 15 dienos, visi jaunieji verslininkai gaus asmenines konsultacijas finansų, rinkodaros ir teisės klausimais. Lapkričio 23 d. finalo metu penki komisijos nariai vertins pristatytus verslo planus. Trims geriausių planų kūrėjams bus suteikta po 6 500 eurų, skirtų verslo paslaugoms plėtoti bei įrangai įsigyti.

MMK prezidentas Remigijus Žiogas jaunuosius verslininkus bei svajojančius tokiais tapti ragina įveikti baimes ir žodžius paversti darbais.

"Visi tik kalba: "Aš noriu, aš galėčiau, aš norėčiau…" Mes kalbame labai daug, o darome labai mažai. "Sėkmingas verslo startas" - tai galimybė žmonėms, kurie turi idėjų ir nebijo jas įgyvendinti. Europos Sąjunga ir mūsų miesto savivaldybė suteikia daug galimybių savirealizacijai. Reikia tik idėjų, noro ir valios įgyvendinant savo projektus", - skatina R. Žiogas.

Norintys dalyvauti "Sėkmingo verslo starte" vis dar gali registruotis www.mmk.lt puslapyje arba FB @sekmingoverslostartas esančioje registracijos formoje ir išbandyti savo laimę siekiant perspektyvaus verslininko pripažinimo.

Projektas "Sėkmingo verslo startas" finansuojamas iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų www.esinvesticijos.lt, Klaipėdos miesto savivaldybės ir pačios asociacijos lėšomis www.mmk.lt.

Daugiau informacijos el. paštu [email protected], FB žinute @sekmingoverslostartas. Projekto koordinatorė - Eglė Sakutienė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder