„Teslos“ investicijos pakėlė bitkoino kainą iki beveik 45 tūkst. JAV dolerių lygio

„Teslos“ investicijos pakėlė bitkoino kainą iki beveik 45 tūkst. JAV dolerių lygio

Bitkoinas pirmadienį priartėjo prie 45 tūkst. JAV dolerių ribos, kai JAV elektromobilių gamintoja „Tesla“ pranešė į šią skaitmeninę valiutą investavusi 1,5 mlrd. JAV dolerių.

Nuo metų pradžios kriptovaliutos vertė padidėjo maždaug 50 procentų.

„Tai tikriausiai yra vienas didžiausių įvykių kriptovaliutų pramonėje“, – pažymėjo „ThinkMarkets“ rinkos analitikas Fawadas Razaqzada.

„Tesla“ ateityje bus viena pagrindinių automobilių pramonės veikėjų ir, jei ji priims bitkoinus kaip mokėjimo formą, tai suteiks skaitmeninei valiutai dar daugiau tvirtumo“, – pridūrė analitikas.

Automobilių gamintojos pranešimas, pateiktas JAV Vertybinių popierių ir biržos komisijai (SEC), rodo bendrovės pasitikėjimą kriptovaliuta, nors reguliavimo institucijos visame pasaulyje nerimauja, kad skaitmeninės valiutos gali būti naudojamos neteisėtiems sandoriams.

„Kai vis daugiau įmonių priims bitkoinus, tai tik dar labiau padidins paklausą rinkoje, kurios pasiūla yra ribota“, – pridūrė F. Razaqzada.

„Dėl šios priežasties ilgalaikės bitkoino perspektyvos išlieka „buliškos“, net jei ji pradeda atrodyti gana brangi palyginti su oficialiosiomis valiutomis“, – teigė analitikas.

Pranešimas, kuris padėjo padidinti kriptovaliutos vertę į naują visų laikų didžiausią lygį, buvo paskelbtas praėjus kelioms dienoms po to, kai „Tesla“ vadovas Elonas Muskas (Ilonas Maskas) trumpam pakeitė savo biografijos įrašą socialiniame tinkle „Twitter“ į grotažymę #bitcoin“.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder