„Swedbank“ Lietuvoje per devynis mėnesius uždirbo beveik 95 mln. eurų grynojo pelno

„Swedbank“ Lietuvoje per devynis mėnesius uždirbo beveik 95 mln. eurų grynojo pelno

„Swedbank“ Lietuvoje per šių metų devynis mėnesius uždirbo 95 mln. eurų grynojo pelno. Tai yra 7 proc. daugiau nei per tą patį laikotarpį prieš metus, kai grynasis pelnas siekė 89 mln. eurų.

Kaip praneša „Swedbank“, pelno augimui didžiausios įtakos turėjo išaugusios banko pajamos.

Bendrosios „Swedbank“ Lietuvoje pajamos per tris 2019 metų ketvirčius siekė 189 mln. eurų ir, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, išaugo 9 proc. arba 15 mln. eurų. Pajamų augimui įtakos turėjo išaugusios skolinimo apimtys.

„Swedbank“ Lietuvoje grynosios palūkanų pajamos ir grynosios komisinių pajamos augo. Jos siekė, atitinkamai, 103 mln. eurų ir 71 mln. eurų.

Per devynis šių metų mėnesius „Swedbank“ Lietuvoje skolinimo apimtys augo 13 proc., lyginant su tuo pačiu laikotarpiu 2018 m. Didėjo ir gyventojų, ir verslo klientų finansavimo apimtys, kurios augo, atitinkamai, 15 proc. ir 10 proc. Bendras „Swedbank“ paskolų portfelis 2019 m. trečiojo ketvirčio pabaigoje siekė 5,9 mlrd. eurų (5,2 mlrd. eurų tuo pačiu laikotarpiu 2018 m.).

„Swedbank“ indėlių apimtys padidėjo 11 proc., lyginant su 2018 m. trečiuoju ketvirčiu. Indėlių augimas fiksuotas ir privačių klientų, ir verslo įmonių srityse. 2019 m. trečiojo ketvirčio pabaigoje bendras „Swedbank“ Lietuvoje indėlių portfelis sudarė 8,1 mlrd. eurų (7,3 mlrd. eurų tuo pačiu laikotarpiu 2018 m.).

Paskolų ir indėlių santykis 2019 m. trečiojo ketvirčio pabaigoje siekė 72 proc. (71 proc. tuo pačiu laikotarpiu 2018 m.), teigiama banko pranešime.

Per tris 2019 m. ketvirčius „Swedbank“ Lietuvoje išlaidos išaugo 10 proc., lyginant su tuo pačiu laikotarpiu 2018 m., ir sudarė 77 mln. eurų. Išlaidų ir pajamų santykis siekė 41 proc. (40 proc. tuo pačiu laikotarpiu 2018 m.).

Nuostolio požymių turinčių paskolų portfelis 2019 m. trečiojo ketvirčio pabaigoje sudarė 80 mln. eurų.

Už 2019 m. tris ketvirčius „Swedbank“ Lietuvoje sumokėjo 40 mln. eurų mokesčių.

„Per pirmuosius tris šių metų ketvirčius „Swedbank“ fiksavo tolygų skolinimo ir indėlių apimčių augimą. Lietuvos ekonomikai toliau augant tvariu greičiu, poreikis finansavimui ir privačių klientų, ir verslo įmonių srityse augo. Vartotojų ir verslo lūkesčiai išlieka arti dešimtmečio aukštumų. Kita vertus, atsiranda požymių, jog dėl išorinių veiksnių gamybos ir eksporto augimas lėtėja, tačiau nepaisant to, namų ūkių finansinė padėtis išlieka gera ir vidinis vartojimas auga“, – pranešime cituojama „Swedbank“ Lietuvoje vadovė Dovilė Grigienė.

Trečiąjį šių metų ketvirtį buvo pristatyta nauja išmanioji banko programėlė, klientams taip pat buvo pasiūlyti atsiskaitymai naudojant išmaniuosius laikrodžius „Garmin“ ir „FitBit“.

„Swedbank“ taip pat sprendimą, leidžiantį klientams matyti savo kitų bankų sąskaitų likučius „Swedbank“ interneto banko aplinkoje. Ateityje numatoma klientams taip pat pasiūlyti galimybę, esant „Swedbank“ interneto banke, atlikti vietinius mokėjimus iš kitų bankų sąskaitų ir gauti pranešimus, praneša bankas.

Kodų korteles, kurios 20 metų buvo pagrindinė klientų identifikavimo priemonė, pakeitė kiti tapatybės nustatymo įrankiai. Per metus nuo 2018 m. rugsėjo, kai buvo paskelbta apie planuojamą kodų kortelių veiklos stabdymą, beveik 630 tūkst. „Swedbank“ klientų kodų korteles pakeitė „Smart-ID“, mobiliuoju parašu ar PIN kodų generatoriumi.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder