Robertas Dargis: verslas bando gelbėtis pats

Robertas Dargis: verslas bando gelbėtis pats

Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Robertas Dargis sako, kad verslas nelabai tiki, jog Vyriausybės priemonių planas juos pasieks artimiausiu metu.

„Verslininkai, kiek man tenka kalbėtis, jau mažai betiki, kad artimiausiomis dienomis kažkas pasikeis, ir patys priima kartais net labai drastiškus sprendimus.

Pradinė reagavimo banga buvo teisinga, kai Vyriausybė skelbė, kad gelbės ir padės verslui, buvo priemonių planas parengtas, pinigai tam tikri apkalbėti ir parengti, bet realiai per tris savaites visi pamatė, kad didelė dalis tų kalbų liko kalbomis, kol kas nevirto kūnu“, – LRT radijui sakė R. Dargis.

Anot jo, verslas kol kas bando gelbėtis pats.

„Jokie pinigai dar neatėjo į ekonomiką, o gyventi reikia ir mokėti atlyginimus šiandien. Kai kurios įmonės drastiškus sprendimus priima, atleidinėja žmones, mažina savo išlaidas tik tam, kad išliktų. Kol kas vyrauja nepasitikėjimas tomis priemonėmis, nepasitikėjimas, kad jos greitai pasieks verslą, ir verslas bando gelbėtis pats“, – teigė jis.

Sunkumų dėl koronaviruso patiriantys smulkiojo ir vidutinio verslo atstovai gali teikti paraiškas „Invegai” dėl atidėtų paskolų ar finansinės nuomos mokėjimų palūkanų kompensavimo.

Finansų įstaigai atidėjus paskolos ar finansinės nuomos mokėjimą, įmonėms bus kompensuota 100 proc. palūkanų, kurias reikėtų mokėti atidėjimo laikotarpiu.

Nuo balandžio 5 dienos į Užimtumo tarnybą dėl 257 eurų siekiančios fiksuotos išmokos gali kreiptis dirbantieji savarankiškai ir dėl karantino negalintys vykdyti savo veiklos.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder