Pinigai baigiasi ir banke

Pinigai baigiasi ir banke

Vakar į "Vakarų ekspreso" redakciją kreipėsi klaipėdietis Bronius Rudneckis, kuriam nepavyko išsikeisti litų į eurus banke.

Vyras norėjo išsikeisti į eurus 2 000 litų Šiaulių banko skyriuje, Herkaus Manto g. 1, tačiau banko darbuotojai kliento neaptarnavo.

"Manęs net nepaklausė, kokią sumą noriu keisti. Iš karto pasakė, kad pinigų nėra ir pasiūlė eiti kitur. Kai garsiai pasipiktinau, kad bankas tam ir yra, kad jame galėčiau išsikeisti pinigus, apsauga išprašė lauk", - skundėsi klaipėdietis.

Šiaulių banko Rinkodaros ir komunikacijos departamento direktorė Daiva Grigšienė negalėjo pakomentuoti konkrečios situacijos, tačiau patvirtino, jog net banke gali nebūti pinigų, nes žmonių, norinčių išsikeisti litus į eurus grynaisiais, srautas yra didžiulis.

"Pinigai į banką atvežami periodiškai kiekvieną dieną, tačiau, matyt, tuo metu buvo pasibaigę", - sakė D. Grigšienė.

Anot pokalbininkės, per penkias šių metų dienas visuose Šiaulių banko skyriuose iš viso buvo priimta apie 88 mln. litų ir išduota daugiau kaip 25 mln. eurų.

Tuo metu premjeras Algirdas Butkevičius vakar pareiškė besitikintis, kad litų keitimo į eurus laikotarpiu į bankus grįžę grynieji pinigai paskatins žmones daugiau naudotis modernia bankininkyste.

"Dabar, kai žmonės litus, grynuosius pinigus įnešė į komercinių bankų sąskaitas, aš tikiuosi, kad jie pradės daugiau atsiskaityti kortelėmis, o tiek, kiek reikės grynųjų pinigų, tą galės labai laisvai padaryti", - interviu LRT radijui vakar sakė A. Butkevičius.

Jo teigimu, Lietuvoje gana nemaža dalis žmonių iki šiol atsiskaitydavo grynaisiais pinigais.

"Jeigu grynaisiais pinigais mūsų rinkoje cirkuliuodavo apie 11 mlrd. litų, tai yra gana didelė suma. Jeigu palygintume su kaimyninėmis valstybėmis - Latvija ar Estija, tose šalyse daugiau atsiskaitoma kortelėmis", - sakė Vyriausybės vadovas.

A. Butkevičiaus nuomone, į bankus grįžtantys grynieji pirmiausiai padidins žmonių saugumą.

"Manau, kad gyventojai galės būti saugesni, nes didelės pinigų sumos, laikomos namie, irgi kelia tam tikrą pavojų ar grėsmę, kad gali būti kitų žmonių paimti. Manyčiau, kad pinigai turėtų būti bankuose", - tvirtino A. Butkevičius.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder