Nesinaudojantiems grynaisiais pinigais – alternatyva: bekontakčiai aukojimo įrenginiai

Nesinaudojantiems grynaisiais pinigais – alternatyva: bekontakčiai aukojimo įrenginiai

Kasmet vis daugiau pinigų šalies gyventojai skiria kilniems tikslams bei įvairioms paramos organizacijoms. Būdų aukoti taip pat daugėja. Nuo šiol lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ bei bankas „Luminor“  parduotuvėse suteikia galimybę paaukoti „SOS vaikų kaimams“ vienu rankos judesiu: bekontakčiais įrenginiais.

„Deja, ne visi vaikai gali džiaugtis vaikyste be rūpesčių, tačiau visi nusipelno turėti sąlygas užaugti savimi pasitikinčiais visuomenės nariais. Tam reikalinga mūsų visų parama. „SOS vaikų kaimai“ atlieka didžiulį darbą, kad be tėvų augantys vaikai turėtų kuo geresnes sąlygas įgyti reikiamus įgūdžius, lavinti savo gebėjimus ir pasiruošti savarankiškam gyvenimui. Prisidėti prie šio kilnaus tikslo mūsų pirkėjai nuo šiol galės dar paprasčiau“, – teigia „Maximos“ generalinė direktorė Kristina Meidė.

Norint paaukoti, pirkėjui tereikės kortele priliesti įrenginį ir „SOS vaikų kaimams“ bus pervestas 1 euras. Aukojimų skaičius nėra ribojamas. Bekontakčius aukojimo įrenginius „Maximos“ pirkėjai gali rasti dešimtyje didžiųjų šalies parduotuvių. Ateityje planuojama tokių įrenginių kiekį didinti. Šiuos įrenginius paramos fondui išskyrė bankas „Luminor“.

„Bendraudami su „SOS vaikų kaimais“ išgirdome pastebėjimą, kad vis daugiau žmonių nesinešioja grynųjų pinigų, tad „Maximos“ parduotuvėse jie negali paremti vaikų, nors tai padaryti ir norėtų. Supratome, kad galime prisidėti prie kilnaus tikslo suteikdami galimybę skirti paramą mokėjimo kortele. Aukojimo procesas labai greitas ir patogus – tereikia priglausti bekontaktę kortelę ir 1 euro parama jau skirta. Kitose Vakarų Europos šalyse tokia paramos skyrimo praktika labai populiari, tad tikimės, kad ir Lietuvoje, artėjant šventiniam laikotarpiui, dosnių ir geranoriškai nusiteikusių žmonių bus išties labai daug“, – sako „Luminor“ e. prekybos produktų skyriaus vadovas Justas Noreika.

​Jau ne pirmus metus „Maximos“ pirkėjai tris metų mėnesius gali padėti „SOS vaikų kaimo“ vaikams aukodami į aukų dėžutes, įrengtas parduotuvėse. Per penkerius metus buvo surinkta beveik 140 tūkst. eurų​, kurie skirti vaikų kasdieniams poreikiams, specialistų pagalbai, dienos centrų išlaikymui ir naujų globos namų atidarymui.

„Nepriežiūrą, emocinį ar fizinį smurtą patyrusiems vaikams reikia nuolatinės ir ilgalaikės pagalbos – psichologų, specialiųjų pedagogų ir kitų specialistų - kiekvieną dieną iki tos dienos, kai jie taps savarankiškais piliečiais. Labai svarbu, kad juos suptų ne tik mūsų organizacijos rūpestis, valstybės dėmesys, bet ir atsakingo verslo pagalba. Taip veikdami mes vieną dieną suprasime, kad šie vaikai yra visų mūsų vaikai“, – kalba L.Pakalkaitė, „SOS vaikų kaimai Lietuvoje“ vadovė.

 „SOS vaikų kaimai Lietuvoje“ nuo 1991 m. globoja ir yra užauginę daugiau nei du šimtus vaikų. Šiuo metu organizacijos socialiniai darbuotojai padeda 650 šeimų Šiaulių, Varėnos ir Vilniaus miestuose ir kai kuriuose šalies rajonuose. Organizacija siekia, kad globotinų vaikų Lietuvoje būtų mažiau, todėl teikia individualios pagalbos biologinei šeimai paslaugas, ruošia įtėvius ir globėjus, taip pat užsiima vaikų laikinąją, nuolatine, palydimąja globa. Šiuo metu organizacija rūpinasi 1000 vaikų Lietuvoje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder