Milijonų neliko nė kvapo

Milijonų neliko nė kvapo

Savarankiškai dirbantys asmenys nieko nelaukę išgraibstė 10 milijonų eurų, kuriuos valstybė skyrė kaip paramą keičiantiesiems individualios veiklos pobūdį. Per pirmą paraiškų paramai gauti atrankos etapą iš viso buvo pateiktos 1 859 paraiškos, iš jų 205 - iš Klaipėdos regiono.

Finansavimą gavo 137 jo prašę Klaipėdos regiono gyventojai. Rugpjūčio 10-osios registracijos duomenims, per antrą etapą Užimtumo tarnyba iš Klaipėdos regiono gavo 90 paraiškų.

Užimtumo tarnybos Komunikacijos skyriaus vedėjas Liudas Dapkus informavo, kad jau liepos 31 d. Užimtumo tarnybos socialiniame tinkle "Facebook" ir interneto svetainėje www.uzt.lt buvo pateikta informacija, kad numatomas paraiškų teikimo atnaujinimas, nes pirmojo etapo metu liko neišnaudoti 4 mln. Eur. Paraiškos buvo priimamos tik per administracinių ir viešųjų paslaugų portalą "Elektroniniai valdžios vartai".

Savarankiškai dirbantys asmenys jau iki teikimo dienos galėjo pasirengti paraiškas pagal Užimtumo tarnybos internetinėje svetainėje paskelbtą formą, išanalizuoti dažniausiai pasitaikančias klaidas. Rugpjūčio 10-ąją jiems reikėjo tik perkelti paraiškas į sistemą.

"Užimtumo tarnyba laiko pateikti paraiškas neribojo. Gyventojai patys jas pateikė itin greitai: administracinių ir viešųjų paslaugų portalas "Elektroniniai valdžios vartai" asmenims, keičiantiems ekonominės veiklos rūšį, atvertas lygiai 8 valandą. Po 10~minučių pateikta 200 paraiškų, o 8 valandą 26 minutės - 764, todėl sistema automatiškai sustabdė paraiškų priėmimą", - komentavo pašnekovas.

Pateiktos paraiškos, anot L. Dapkaus, bus vertinamos pagal kritinius ir nekritinius vertinimo kriterijus.

"Jei paraiška neatitiks bent vieno kritinio kriterijaus, ji bus atmetama. Jeigu neatitiks nekritinių vertinimo kriterijų - paraišką bus siūloma tikslinti. Nepanaudotos paramos lėšos bus perskirstytos kitoms priemonėms. Papildomų pinigų 2020~metais šiai priemonei nėra numatyta", - sakė vedėjas.

Ekstremalios situacijos ir (ar) karantino laikotarpiu valstybė teikia finansinę paramą savarankiškai dirbantiems asmenims, darbdaviams, paskelbusiems prastovas darbuotojams, ir darbdaviams po prastovų ekstremalios situacijos ir (ar) karantino laikotarpiu.

"Asmenys, vykdantys individualią veiklą ir susidūrę su sunkumais dėl LR Vyriausybės paskelbto karantino ir ekstremalios situacijos, gali kreiptis į Užimtumo tarnybą dėl paramos savarankiškai dirbantiems asmenims. Užimtumo tarnyba nuo balandžio 5 d. iki liepos 31~d. gavo 97,4 tūkst. savarankiškai dirbančių asmenų prašymų 257 eurų išmokai gauti, ji paskirta 87,1 tūkst. asmenų.

Daliai besikreipusiųjų išmoka nepaskirta, nes asmenys neatitiko įstatyme nustatytų reikalavimų. Mokėjimai už kovą suformuoti 85,4 tūkst. asmenų, už balandį - 85,6 tūkst., už gegužę - 85,4 tūkst., už birželį - 84,8 tūkst. Šias išmokas moka "Sodra", - informavo L. Dapkus.

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder